today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ενδιαφέρον για τις κρητικές ποικιλίες κρασιού από το Wines of Crete, στο Μπορντό της Γαλλίας

Στο Μπορντό της Γαλλίας βρέθηκε το «Wines of Crete» ως τιμώμενη οινοπαραγωγική περιοχή στο μουσείο οίνου «La Cite du Vin», όπου διοργανώθηκαν δύο σεμινάρια-γευσιγνωσίες και παρουσιάστηκαν πέντε κρητικές ποικιλίες.

Πρόκειται για τις ποικιλίες, «βιδιανό», «λιάτικο», «κοτσιφάλι», «μαντηλάρι» και «ρωμέικο», οι οποίες σύμφωνα με το Wines of Crete, βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και εντυπωσίασαν όχι μόνο τους παρευρισκόμενους, αλλά και στελέχη του «La Cite du Vin» που το παρακολούθησαν. Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, πραγματοποιήθηκαν από το Wines of Crete για τα στελέχη του «La Cite du Vin» που διαχειρίζονται τους επισκέπτες και τις δραστηριότητες του Κέντρου, τους λεγόμενους «moderators».

Οι συγκεκριμένοι «moderators» είναι οι επαγγελματίες στον χώρο του κρασιού, που συνεργάζονται με το ιδιωτικό ίδρυμα «La Cite Du Vin», το οποίο διευθύνεται από το Ίδρυμα Πολιτισμού και Πολιτισμού του Κρασιού και αποστολή του είναι να υποστηρίζει το κρασί. Επίσης, οι «moderators» φτιάχνουν τις λίστες για κάβες και εστιατόρια στο Μπορντό.

Σύμφωνα με τον Νίκο Μηλιαράκη, οινοποιό και μέλος του ΔΣ του Δικτύου Οινοποιών Ν. Ηρακλείου, στο Μπορντό, «παρουσιάστηκε η σύγχρονη εικόνα του κρητικού κρασιού, σε μια πόλη που, αν μη τι άλλο, είναι από τους πιο γνωστούς οινοτουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Τα κρασιά και οι ποικιλίες της Κρήτης προσέλκυσαν το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και των επαγγελματιών “moderators” που το παρακολούθησαν. Το Μπορντό είναι μία σύγχρονη πόλη κρασιού και το Μουσείο Οίνου έχει συμβάλει πολύ στην ανανέωση της οινικής εικόνας της. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που από τη μία, εκπαιδεύτηκαν οι moderators για το κρητικό κρασί και από την άλλη, κοινό που παρακολουθεί συχνά τα σεμινάρια που αφορούν σε αμπελώνες του κόσμου, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη, ως μια σημαντική αμπελοοινική περιοχή του κόσμου».

Τα κρασιά της Κρήτης θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο Μουσείο Οίνου του Μπορντό, αφού το «La Cite Du Vin» εκδήλωσε την επιθυμία να ανανεώσει το συμβόλαιο συνεργασίας με το Wines of Crete για τρία ακόμα έτη. Επόμενη στάση για το κρητικό κρασί είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 10 Νοεμβρίου και η Αθήνα, όπου θα γίνει η έκθεση κρητικού κρασιού «ΟιΝοτικά» την Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ