today-is-a-good-day
21.8 C
Athens

Η ζωή στο Μπρούκλιν μέσα από φωτογραφίες

Οι φωτογράφοι Άλεξ Γουέμπ (Alex Webb) και Ρεμπέκα Νόρις Γουέμπ (Rebecca Norris Webb) πέρασαν τα τελευταία επτά χρόνια προσπαθώντας να συλλάβουν τη ζωή και την ψυχή του Μπρούκλιν, διαμερίσματος της Νέας Υόρκης σε φιλμ και συγκέντρωσαν τις σπουδαιότερες εικόνες τους σε ένα νέο βιβλίο με τίτλο “ Brooklyn: The City Within”.

Το Μπρούκλιν είναι ένα από τα πιο δυναμικά και πολύμορφα εθνοτικά μέρη του πλανήτη. Στην πραγματικότητα, εκτιμάται ότι μία στις οκτώ οικογένειες των ΗΠΑ είχε συγγενείς που πέρασαν από το Μπρούκλιν όταν εγκαταστάθηκαν στις ΗΠΑ.

Ο Άλεξ Γουέμπ και η σύζυγός του, Ρεμπέκα Νόρις Γουέμπ δημιούργησαν ένα ουσιαστικό και ζωντανό πορτρέτο του Μπρούκλιν.

Ο Άλεξ Γουέμπ έχει διασχίσει κάθε γωνιά του, εξερευνώντας την τεράστια πολυμορφία του. Αυτό συμβαδίζει με το έργο του τα τελευταία σαράντα χρόνια, τα ταξίδια του για να φωτογραφίσει διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο – οι οποίοι εκπροσωπούνται στον χώρο που ο ίδιος ονομάζει τώρα πατρίδα.

Σε αντίθεση με αυτή την προσέγγιση, η Ρεμπέκα Νόρις Γουέμπ φωτογράφησε την «πόλη μέσα στην πόλη μέσα στην πόλη», την πράσινη καρδιά του Μπρούκλιν – τον Βοτανικό Κήπο, το Κοιμητήριο Green Wood και το Πάρκο Προοπτικής. Μαζί, οι φωτογραφίες τους αφηγούνται την ευρύτερη αμερικανική ιστορία και έννοιες όπως η μετανάστευση, η ταυτότητα και η πατρίδα, αναφέρεται στην περίληψη του βιβλίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ