today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Πτώση σημείωνουν οι μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών

Πτωτικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, καθώς η αισιοδοξία για την πρόοδο που σημειώθηκε στις σινοαμερικανικές εμπορικές σχέσεις αντισταθμίστηκε από τις ανησυχίες για την ανάπτυξη ύστερα από τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Πεκίνο και τη νέα αβεβαιότητα για το Brexit.

Στις 10:12 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε πτώση 0,7% αφού κατέγραψε την καλύτερη συνεδρίασή του από τον Ιανουάριο εν μέσω ελπίδων για συμφωνίες για το εμπόριο και το Brexit.

Αργά την Παρασκευή, οι ΗΠΑ και η Κίνα παρουσίασαν τα βασικά σημεία της πρώτης φάσης της εμπορικής τους συμφωνίας, με την Ουάσινγκτον να αναβάλει την προγραμματισμένη για αυτή την εβδομάδα αύξηση των δασμών της. Ωστόσο, συνεχίζουν να ισχύουν οι δασμοί που έχουν ήδη επιβληθεί και αξιωματούχοι και στις δύο πλευρές δήλωσαν ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά προκειμένου να μπορεί να υπάρξει μια συνολική διευθέτηση. Σε μια ακόμα ένδειξη της αδυναμείας κινεζικής οικονομίας, τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν έδειξαν περαιτέρω συρρίκνωση των εξαγωγών και των εισαγωγών τον Σεπτέμβριο.

Ο γερμανικός DAX, που περιλαμβάνει πολλές εταιρίες με έκθεση στην Κίνα, υποχώρησε κατά 0,5%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ