today-is-a-good-day
19 C
Athens

Κατασχέσεις περίπου 30 κιλών ναρκωτικών και 46 συλλήψεις το τελευταίο δίμηνο

Αλλεπάλληλα είναι τα πλήγματα που επιφέρει η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σε κυκλώματα που διακινούν ναρκωτικές ουσίες, ιδιαίτερα στα Εξάρχεια, την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και τη Δυτική Αττική, καθώς και σε σπείρες διεθνικού χαρακτήρα. Το Αθηναϊκό– Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσιάζει σήμερα βίντεο και φωτογραφίες τόσο από αστυνομικές δράσεις στις συγκεκριμένες περιοχές, όσο και έξω από σχολικά συγκροτήματα. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι μόνο το τελευταίο δίμηνο έχουν συλληφθεί εκεί 46 άτομα για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, εκ των οποίων τα 20 έχουν οδηγηθεί σε φυλακές. Εξάλλου, οι ποσότητες που έχουν κατασχεθεί στα συγκεκριμένα σημεία είναι πάνω από 3,5 κιλά ηρωΐνης και 25 κιλά κάνναβης, ενώ έχουν προσαχθεί περίπου 800 άτομα, Έλληνες και αλλοδαποί.

«Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής τον τελευταίο καιρό κάνει μια προσπάθεια να καταγράψει σε κάθε περιοχή, ανάλογα με το προφίλ και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, ορισμένα περιστατικά και μάλιστα το είδος της εγκληματικότητας που εξελίσσεται. Αναφορικά με την περιοχή των Εξαρχείων, με εξειδικευμένους αξιωματικούς μας έγινε μια προσπάθεια να καταγράψουμε την εγκληματικότητα. Σε πρώτο λόγο κυριαρχούν τα ναρκωτικά στην πλατεία, αλλά και σε κάποια συγκεκριμένα στέκια. Καταγράφηκαν αρκετά περιστατικά και αξιοποιήθηκαν αρκετές πληροφορίες, ενώ γίνονται καθημερινά στοχευμένες επιχειρήσεις, με αρκετές συλλήψεις Ελλήνων και κυρίως αλλοδαπών», τονίζει στο Αθηναϊκό– Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής υποστράτηγος Πέτρος Τζεφέρης.

 

Το δόγμα της Ασφάλειας Αττικής

«Το δόγμα μας είναι να υπάρχει ένα περιβάλλον ασφάλειας και όλοι να αισθάνονται ασφαλείς», επισημαίνει ο κ. Τζεφέρης. «Να υπάρχει αστυνόμευση, αλλά και ποιότητα ζωής σε όλες τις περιοχές. Λειτουργούμε άμεσα και αποφασιστικά για να εμπεδώνεται το κλίμα ασφάλειας σε όλους τους πολίτες. Είναι πολύ σημαντικό, η ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής να αξιοποιείται καθημερινά και μέχρι στιγμής, από ό,τι λαμβάνω από πολλά μέσα, είναι ότι αυτή η προσπάθεια πιάνει τόπο. Αρκετοί πολίτες μάς συγχαίρουν για τις δράσεις μας».

Ειδικές δράσεις για την καταπολέμηση των ναρκωτικών πραγματοποιεί συνεχώς η αστυνομία και έξω από σχολικά συγκροτήματα. «Υπάρχει ιδιαίτερη ευαισθησία στις μικρές ηλικίες», υπογραμμίζει ο διευθυντής της ΔΑΑ. «Καθημερινά η Δίωξη Ναρκωτικών, αλλά και η Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων, κινούνται σε τέτοιους χώρους όπου προσπαθούμε να απομακρύνουμε και να συλλάβουμε διάφορα άτομα, για να μην δημιουργήσουν εγκληματικούς θύλακες σε αυτά τα σημεία. Και πραγματικά, με διευθυντές, συλλόγους γονέων και άλλους φορείς έχουμε καθημερινή επαφή αξιοποιούμε οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να αξιοποιηθεί για να έχουμε το ανάλογο αποτέλεσμα. Όλη αυτή η δράση, η προσπάθεια και η εξωστρέφεια την οποία δείχνουμε στον πολίτη και σε όλους τους φορείς, ευοδώνεται καθημερινά. Και θα ήθελα να κάνω μια έκκληση προς όλους, να μας εμπιστευτούν, να έρθουν σε επαφή με τις υπηρεσίες μας, ώστε να υπάρχει αστυνόμευση και ποιότητα ζωής σε ένα περιβάλλον ασφαλείας».

Μηδενική ανοχή

«Η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής δείχνει μηδενική ανοχή στις παραβάσεις της νομοθεσίας περί των ναρκωτικών, ενώ το τελευταίο ειδικά δίμηνο, αναπτύσσει δράσεις στο ευρύτερο κέντρο της Αθήνας, τη Δυτική Αττική και σε περιοχές που παλαιότερα κανένας δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι θα πήγαινε εκεί, όπως είναι η πλατεία Εξαρχείων», επισημαίνει στο ΑΠΕ– ΜΠΕ ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Σπύρος Τσαρδάκας, που πήρε τη «σκυτάλη», από τον ταξίαρχο Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του πολλά καίρια «χτυπήματα» σε μεγάλα κυκλώματα ναρκωτικών.

«Στο τελευταίο δίμηνο», επισημαίνει ο Σπ. Τσαρδάκας, «η Δίωξη Ναρκωτικών έχει αναπτύξει περίπου 50 δράσεις στις περιοχές αυτές με εντυπωσιακά αποτελέσματα που προαναφέρθηκαν».

Οι δράσεις της Δίωξης Ναρκωτικών συνεχίζονται σε καθημερινή βάση, ενώ η στόχευσή της είναι η μικροδιακίνηση ναρκωτικών. «Προσπαθούμε να κάνουμε στοχευμένες δράσεις, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της Υπηρεσίας. «Η Δίωξη Ναρκωτικών δρα παντού, σε όλη την ελληνική επικράτεια, δεν αφήνει τίποτε. Πιάνει λιμάνια, πιάνει σύνορα, ακόμη και σε θάλασσες μπορεί να ενεργήσει, σε συνεργασία με τις υπόλοιπες Αρχές, όπως έχει αποδείξει και η τελευταία δουλειά, σε συνεργασία με το Λιμενικό, στο Αιγαίο και αφορούσε σε έναν τόνο και 172 κιλά κάνναβης που κατασχέθηκε».

Σημειώνεται, παράλληλα, ότι η Δίωξη Ναρκωτικών Αττικής έχει θέσει ως πυρήνα της στρατηγικής της κατά του οργανωμένου εγκλήματος και τη διερεύνηση υποθέσεων διεθνικού χαρακτήρα, τον τομέα της διεθνούς συνεργασίας.

«Ο αγώνας μας είναι διαρκής», καταλήγει ο Σπ. Τσαρδάκας. «Ποτέ και υπό οποιεσδήποτε αντίξοες συνθήκες δεν σταματά. Τις ξεπερνάμε και συνεχίζουμε γιατί η κοινωνία μάς θέλει μπροστά σε ένα κοινό μέτωπο στον αγώνα κατά των ναρκωτικών».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ