today-is-a-good-day
19.1 C
Athens

Συρία: Συνεχίζονται οι αιματηρές συγκρούσεις

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά σε φυλακή με αντάρτες του ISIS

Ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο εξερράγη σήμερα κοντά σε φυλακή όπου κρατούνται αντάρτες του Ισλαμικού Κράτους στα βορειοανατολικά της Συρίας, όπου και διεξάγονται οι τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στην Βρετανία, αλλά και έναν Κούρδο αξιωματούχο.

Η έκρηξη έγινε έξω από την κεντρική φυλακή στην περιοχή Γκουαουράν, στην πόλη αλ-Χασακέχ, σύμφωνα με το παρατηρητήριο.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) υπό την ηγεσία των Κούρδων έσπευσαν για την αποστολή ενισχύσεων στην φυλακή, προκειμένου να αποτρέψουν την διαφυγή κρατουμένων του Ισλαμικού Κράτους, πρόσθεσε το παρατηρητήριο. Δεν έχουν αναφερθεί ανθρώπινες απώλειες.

Ο εκπρόσωπος των SDF Μουσταφά Μπαλί, κατηγόρησε το Ισλαμικό Κράτος για την επίθεση.

Νωρίτερα οι αντάρτες της Συρίας που υποστηρίζονται από την Τουρκία ανακοίνωσαν σήμερα ότι απέκοψαν έναν δρόμο που συνδέει συριακές πόλεις, κατά μήκος ενός τμήματος των συνόρων όπου ο τουρκικός στρατός διεξάγει πολεμικές επιθετικές επιχειρήσεις κατά των κουρδικών δυνάμεων.

Δεν στάθηκε δυνατό να σχολιάσουν αξιωματούχοι των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που δρουν υπό την ηγεσία των Κούρδων.

Ο Γιουσέφ Χαμούντ, εκπρόσωπος του Εθνικού Στρατού που δρα με την υποστήριξη της Τουρκίας, δήλωσε ότι οι μαχητές του έχουν αποκόψει τον δρόμο 712 που συνδέει τις πόλεις Τελ Αμπιάντ και Ρας αλ Αϊν.

Η κατάληψη των δύο πόλεων αποτελεί τον κεντρικό αντικειμενικό σκοπό των πολεμικών επιχειρήσεων που διεξάγουν οι Τούρκοι.

Ωστόσο, αξιωματούχος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται στην συριακή πόλη Ρας αλ Αϊν.

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις δεν έχουν καταλάβει το κέντρο της πόλης.

Νωρίτερα σήμερα, έγινε γνωστό ότι οι συριακές ανταρτικές δυνάμεις με την υποστήριξη της Τουρκίας έχουν τον έλεγχο του κέντρου της πόλης Ρας αλ Αϊν, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος από τον τομέα της ασφάλειας, τονίζοντας ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων μαχητών έχουν εισέλθει στην τέταρτη ημέρα τους.

“Ο [Συριακός ανταρτικός] Εθνικός Στρατός έχει από σήμερα το πρωί, τον έλεγχο του κέντρου της πόλης. Πραγματοποιούνται έλεγχοι στις κατοικημένες περιοχές,” δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Στους 30 αυξήθηκαν οι άμαχοι νεκροί από τις τουρκικές πολεμικές επιχειρήσεις

Στους 30 αυξήθηκε ο αριθμών των αμάχων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής πολεμικής επιθετικής ενέργειας κατά περιοχών στα βόρεια της Συρίας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Στους 415 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών Κούρδων μαχητών

Οι συριακές ανταρτικές δυνάμεις με την υποστήριξη της Τουρκίας έχουν από σήμερα, τον έλεγχο του κέντρου της πόλης Ρας αλ Αϊν, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος από τον τομέα της ασφάλειας, τονίζοντας ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων μαχητών έχουν εισέλθει στην τέταρτη ημέρα τους.

“Ο [Συριακός ανταρτικός] Εθνικός Στρατός έχει από σήμερα το πρωί, τον έλεγχο του κέντρου της πόλης. Πραγματοποιούνται έλεγχοι στις κατοικημένες περιοχές,” δήλωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ