today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Ηγέτης των Κούρδων της Συρίας: Ο Ερντογάν θέλει την γενοκτονία μας

Από την βόρεια Συρία από μία περιοχή που δεν θέλησε να αποκαλύψει ο ηγέτης των Κούρδων και συμπρόεδρος Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), Σαχούζ Χασάν μιλάει αποκλειστικά στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Κρατημένο και στέλνει μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: «Οποιαδήποτε επέμβαση θα βρει σκληρή απάντηση. Οι μαχητές της κουρδικής πολιτοφυλακής περιμένουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη».

«Η κατάσταση στη Συρία είναι πολύπλοκη και δεν είναι προς το συμφέρον του Ερντογάν να εισβάλλει στα εδάφη μας. Εμείς από την πλευρά μας, ο λαός μας είναι έτοιμος και ψυχολογικά και σε όλα τα μέτωπα και έχει αποκτήσει μεγάλη εμπειρία και είναι συνηθισμένος στα δύσκολα και θα πολεμήσει», είπε ο συμπρόεδρος του PYD.

Ο πολιτικός ηγέτης των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG), ρωτήθηκε για την στάση των Αμερικανών και εάν θα έρθει σε επαφή με τις δυνάμεις του προέδρου της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ. «Υπάρχει μεγάλη ανησυχία στον λαό μας. Όχι μόνο οι Κούρδοι αλλά και οι Άραβες και οι Ασσύριοι. Όλοι αναρωτιούνται. Εμείς ήμασταν μέρος του διεθνούς συνασπισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Νικήσαμε τους τρομοκράτες. Κάναμε μεγάλο πόλεμο. Νικήσαμε και αυτή τη στιγμή παρόλο που δεν μας είχαν δώσει γραπτές εγγυήσεις ότι θα μας προστατεύουν αλλά πάντα έλεγαν ότι: Θα είμαστε εδώ και θα σας προστατεύουμε. Υπήρχαν προφορικές εγγυήσεις. Και αναρωτιέται ο λαός για να αφήσουν τώρα έναν άνθρωπο σαν τον Ερντογάν που σκέφτεται φασιστικά και θέλει να κάνει εθνοκάθαρση και γενοκτονία κατά των Κούρδων. Εμείς συζητάμε και διάφορες μεθόδους για να αποφύγουμε ή να αντισταθούμε σε αυτή την εισβολή. Συζητάμε με το καθεστώς Άσαντ. Αλλά το βασικό για εμάς είναι ότι θα στηριχθούμε στις δυνάμεις του λαού μας, τις δικές μας δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε την τουρκική εισβολή», υπογράμμισε ο Σαχούζ Χασάν.

Παράλληλα ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να στείλει αυστηρό μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν. «Αυτό που γίνεται τώρα στη διεθνή κοινότητα δεν αρκεί. Δεν αρκεί δημοκρατικά κράτη να λένε στον Ερντογάν να μην το κάνει ή ότι είναι επικίνδυνο. Όχι. Ήρθε πια η ώρα ο κουρδικός λαός να επιβραβευτεί γι’ αυτό που πρόσφερε στην ανθρωπότητα. Έσωσε την ανθρωπότητα από τους τρομοκράτες και ο κόσμος οφείλει να ανταποδώσει και να σταματήσει τον Ερντογάν. Να του απαγορεύσουν να κάνει μια γενοκτονία κατά του κουρδικού λαού», υπογράμμισε ο συμπρόεδρος του (PYD).

 

Sourceskai

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ