today-is-a-good-day
19 C
Athens

Γ.Βαρεμένος: Δεν θα επιτρέψουμε να εργαλειοποιηθεί η ψήφος των ομογενών

«Ο Αλέξης Τσίπρας με κάθε τρόπο θα επιχειρήσει να γίνει, από την πλευρά του πρωθυπουργού, κατανοητό ότι εμείς τουλάχιστον δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να εργαλειοποιηθεί το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, να γίνει δηλ. ένα εργαλείο αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος». Αυτό υπογράμμισε ο τομεάρχης υποδομών και μεταφορών ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Βαρεμένος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ερωτηθείς για τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις που θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την ερχόμενη Παρασκευή με τους πολιτικούς αρχηγούς για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Αναφερόμενος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού 2020, ο κ. Βαρεμένος είπε ότι «πάνω απ’ όλα αυτό που έχει σημασία, είναι τι ζει κάποιος, όχι μια εικονική πραγματικότητα, ένα παράλληλο προπαγανδιστικό σύμπαν που επιχειρείται να δημιουργηθεί».

«Αργά ή γρήγορα πιστεύω θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι και θα καταλάβει ο κόσμος ποια ήταν λόγια, ποια ήταν υποσχέσεις ψεύτικες και ποια είναι η πραγματικότητα», προσέθεσε. Όπως είπε ο κ. Βαρεμένος, «η ανάπτυξη 4% “πάει περίπατο” […]. Ως προς τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, αυτό ήταν ένα ταχυδακτυλουργικό διότι με την αύξηση των αντικειμενικών (αξιών) εξανεμίζεται».

«Εδώ θα είμαστε για να δούμε -και η μεσαία τάξη θα δει στην τσέπη της αν ελαφρύνθηκαν ή όχι τα βάρη» τόνισε ο κ. Βαρεμένος, συμπληρώνοντας πως «επιτέλους, κάποια στιγμή πρέπει να μπει ένα τέλος με την απίστευτη προπαγάνδα και να κάτσουμε να συζητήσουμε συγκεκριμένα και πολιτικά».

Για τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ο κ. Βαρεμένος επισήμανε ότι «θέλουν να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από την ουσία του σκανδάλου (σ.σ. Novartis)».

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό/προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Βαρεμένος είπε πως «ο τρόπος που προσεγγίζει το προσφυγικό η σημερινή κυβέρνηση δεν προοιωνίζεται κάτι καλό», προσθέτοντας ότι «είναι πράγματι ένα υπαρκτό πρόβλημα, ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει ευρωπαϊκή και διεθνή διάσταση -και ορισμένοι από του Ευρωπαίους δεν έκαναν αυτά που όφειλαν να κάνουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ