today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

O ΠτΔ απένειμε το βραβείο «Πολυζωίδης-Τερτσέτης» στον Λ. Α. Σισιλιάνο

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος απένειμε, εκ μέρους του δήμου Ναυπλιέων, το βραβείο «Α. Πολυζωίδης-Γ. Τερτσέτης» για τη Δικαιοσύνη και το Δίκαιο στον πρόεδρο του Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου Λινό-Αλέξανδρο Σισιλιάνο, στο πλαίσιο του 15ου Σεμιναρίου Διεθνούς Δικαίου, που πραγματοποιείται στο Ναύπλιο.

Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι αποτελεί τιμή για την Ελλάδα να ηγείται, για πρώτη φορά, του εμβληματικού αυτού Δικαστηρίου ένας καταξιωμένος Έλληνας Νομικός και εξέφρασε την πεποίθηση ότι, κατά την προεδρία του κ. Σισιλιάνου, το Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα υπερασπισθεί, με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, τα Θεμελιώδη Δικαιώματα του Ανθρώπου, τόσο αναφορικά με την προστασία της αξίας του και της ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς του, όσο και τα Δικαιώματα που αφορούν το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου και, άρα, την θωράκιση του κοινωνικού ιστού και της κοινωνικής συνοχής.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι στο πεδίο της έννομης τάξης του Συμβουλίου της Ευρώπης υπάρχει σήμερα ένα εξαιρετικά επικίνδυνο κενό, ως προς την κανονιστική ισχύ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη.

«Κάτι που, δυστυχώς, σημαίνει ότι για το Συμβούλιο της Ευρώπης το Κοινωνικό Κράτος Δικαίου παραμένει, ακόμη, στο επίπεδο απλών κατευθυντηρίων γραμμών, δίχως επαρκή κανονιστική θωράκιση και, δυστυχώς, δίχως επαρκείς κυρωτικούς μηχανισμούς δικαιοδοτικού χαρακτήρα, σε περίπτωση παραβίασης των Δικαιωμάτων, τα οποία ο ως άνω Χάρτης θεσμοθετεί» κατέληξε ο κ. Παυλόπουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ