today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Χονγκ Κονγκ: Την 5η επέτειο του “δημοκρατικού κινήματος της ομπρέλας” τιμούν οι διαδηλωτές

Οι διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ έχουν επιδοθεί σε αντικυβερνητικό γκράφιτι (Lennon Walls) καθώς τιμούν την πέμπτη επέτειο από την οργάνωση του “δημοκρατικού κινήματος της ομπρέλας,” που είχε διάρκεια αρκετών εβδομάδων με διαδηλώσεις το 2014.

Μία σειρά διαδηλώσεων υπέρ και κατά του Πεκίνου έχουν προγραμματιστεί για να πραγματοποιηθούν στην πόλη του Χονγκ Κονγκ πριν από την επέτειο των 70 χρόνων για την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, που θα εορταστεί την Τρίτη.

Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές έχουν επιτεθεί κατά του τοπικού νομοθετικού οργάνου, κατά της αποστολής του Πεκίνου, έχουν καταλάβει το αεροδρόμιο, έχουν πετάξει βόμβες μολότοφ κατά της αστυνομίας και έχουν βανδαλίσει σταθμούς του μετρό, ενώ έχουν ανάψει φωτιές στήνοντας οδοφράγματα στους δρόμους, στην διάρκεια των δυναμικών κινητοποιήσεών τους, που διαρκούν για περισσότερους από τρεις μήνες.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν απαντήσει με την χρήση δακρυγόνων, κανονιών νερού, σφαίρες από ελαστικό, αλλά και περιστασιακή χρήση όπλων με πυροβολισμούς στο αέρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ