today-is-a-good-day
17 C
Athens

Πρώτο Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και τοπικών προϊόντων

Η δημιουργία και η προώθηση συμπράξεων στον τομέα της παραγωγής κρέατος είναι ο στόχος του 1ου Φεστιβάλ Αίγειου και Πρόβειου Κρέατος και τοπικών προϊόντων που θα πραγματοποιηθεί από την ερχόμενη Παρασκευή έως και την Κυριακή στα Βασιλικά του Δήμου Θέρμης Θεσσαλονίκης.
Το Φεστιβάλ διοργανώνουν ο Δήμος Θέρμης, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και η Πανελλήνια ΄Ενωση Νέων Αγροτών, με τη στήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και τη συνεργασία του Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας του Τμήματος Κτηνιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα η διοργάνωση στοχεύει στη δημιουργία δικτύου επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με τη βιωσιμότητα, τις προκλήσεις και την εμπορικότητα των τοπικών προϊόντων της περιοχής. Επίσης αποσκοπεί στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού προς την ποιότητα των ντόπιων τροφίμων, καθώς η γνώση και η ολοκληρωμένη ενημέρωση για την προέλευση και τους τρόπους παραγωγής δίνουν στους καταναλωτές τη σιγουριά και στους αγρότες και κτηνοτρόφους τη δύναμη για την υποστήριξη του ελληνικού κρέατος και των τοπικών τροφίμων.
Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα παραγόμενα τοπικά προϊόντα και να δοκιμάσουν εδέσματα που έχουν ως βάση το αίγειο και το πρόβειο κρέας. Θα επιδειχτούν επίσης οι κοπές και τα κομμάτια στα οποία που τυποποιείται το πρόβειο και το αίγειο κρέας και θα συζητηθούν οι τρόποι μαγειρέματος που ταιριάζουν για το κάθε κομμάτι. Παράλληλα μαγείρισσες των Βασιλικών και Αρχιμάγειρες της Ελληνικής Γαστρονομίας θα μαγειρέψουν προϊόντα κρέατος που θα προσφέρουν στο κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ