today-is-a-good-day
14.8 C
Athens

Το Παρίσι δεν θεωρεί αξιόπιστη την ανάληψη ευθύνης από τους Χούτι για την επίθεση στη Σ. Αραβία

Η ανάληψη της ευθύνης για την επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία από τους αντάρτες Χούτι της Υεμένης “δεν είναι πολύ αξιόπιστη”, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

“Οι αντάρτες της Υεμένης ανακοίνωσαν ότι αυτοί εξαπέλυσαν την επίθεση αυτή. Αυτό δεν είναι πολύ αξιόπιστο, σχετικά μιλώντας”, δήλωσε ο Λεντριάν στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNEWS.

Οι αντάρτες Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση, αλλά η Σαουδική Αραβία κατηγορεί το Ιράν γι’αυτήν. Η Τεχεράνη έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξη στην επίθεση αυτή.

“Διεξάγεται διεθνής έρευνα, ας περιμένουμε τα αποτελέσματά της. Δεν έχω συγκεκριμένη άποψη πριν από τα αποτελέσματα αυτά”, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι η έρευνα για τις επιθέσεις αυτές σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας θα γίνει γρήγορα.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε εξάλλου σήμερα ότι δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει η Γαλλία γνώμη όσον αφορά την χορήγηση ασύλου στον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος Έντουαρντ Σνόουντεν.

Ο Σνόουντεν, πρώην εργαζόμενος στην αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), δήλωσε ότι θα ήθελε να του χορηγήσει πολιτικό άσυλο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη δήλωση υπουργού της κυβέρνησής του ότι, αν εναπόκειτο σε εκείνη, θα του έδινε άσυλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ