today-is-a-good-day
20.8 C
Athens

Λέρος: Για δεύτερη είσοδο μίλησε ο αποθηκάριος της αποθήκης οπλισμού

Διευρύνεται ο κύκλος των υπόπτων στην υπόθεση κλοπής στρατιωτικού υλικού από το στρατόπεδο της Λέρου, όπως μετέδωσε ο Σκάι, καθώς νυν αποθηκάριος στις εγκαταστάσεις, αναφέρει πως στο παρελθόν άλλα δύο άτομα, πέραν των τριών υπόπτων, είχαν εισέλθει στην αποθήκη οπλισμού από όπου λίγες μέρες νωρίτερα χάθηκε ο στρατιωτικός εξοπλισμός.

Η πρώτη είσοδος είχε γίνει στα τέλη Σεπτεμβρίου 2018, από τον προκάτοχο του και δύο ακόμη στελέχη των ΟΥΚ, οι οποίοι είχαν καταστεί βασικοί ύποπτοι.

Ωστόσο σύμφωνα με τον νυν αποθηκάριο μια δεύτερη είσοδος είχε προηγηθεί και στις αρχές Οκτωβρίου του 2013, στο πλαίσιο της άσκησης Παρμενίωνας.

Συγκεκριμένα, κάποιο άτομο, που όπως αναφέρει, δεν θυμάται, του είχε ζητήσει τα κλειδιά και τους κωδικούς του συναγερμού, προκειμένου δύο άνδρες των ΟΥΚ να πάρουν στρατιωτικό υλικό που θα χρησιμοποιούσαν στην άσκηση. Αυτή η μονάδα των ΟΥΚ, έχει έδρα την Αθήνα, και αριθμεί 80-100 άτομα, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν.

Στην πρώτη είσοδο, σύμφωνα με την κατάθεσή του, ο προκάτοχός του, του ζήτησε τα κλειδιά και τους κωδικούς συναγερμού, οι οποίοι άλλαζαν καθημερινά και ήταν εσώκλειστοι σε εμπιστευτικό φάκελο.

Τα πρωτόκολλα ασφαλείας δεν τηρήθηκαν και στις δύο… εισόδους, και μάλιστα φαίνεται να ήταν συνηθισμένο φαινόμενο στο πλαίσιο μιας ιδιότυπης αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που παρακολουθούν την εξέλιξη των ερευνών, δεν αποκλείουν η κλοπή του στρατιωτικού υλικού να έχει γίνει σε βάθος χρόνου και πιθανόν όχι από τους ίδιους δράστες, κάτι που δυσχεραίνει την έρευνα και την εξιχνίαση της υπόθεσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ