today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Euronews: Ο Weber ο νονός του “Ευρωπαϊκού τρόπου ζωής” – Τί πραγματικά εννοεί;

Ρεπορτάζ του Euronews αποκαλύπτει τον “νονό” του όρου “ευρωπαϊκός τρόπος ζωής, και αναφέρεται στις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η αμφιλεγόμενη ονομασία του χαρτοφυλακίου του Μαργαρίτη Σχοινά.

Το ρεπορτάζ έρχεται να διευκρινίσει ότι η φράση δεν χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από την νέα επικεφαλής της Κομισιόν Von der Leyen, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένως από τον επικεφαλής του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο Manfred Weber. Όπως και η von der Leyen, έτσι και ο Weber συνέδεσε τη φράση με τη μετανάστευση υποστηρίζοντας ότι «ο ευρωπαϊκός τρόπος ζωής» βοηθά ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, αλλά επίσης έχει να κάνει και με την προστασία των συνόρων έναντι των παράνομων μεταναστών και των διακινητών.

Επισημαίνεται ακόμα ότι στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Mina Andreeva δήλωσε ότι ο «Ευρωπαϊκός Τρόπος ζωής» έχει τη βάση του στο άρθρο 2 της Συνθήκης της Λισαβόνας και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Von der Leyen απάντησε στις επικρίσεις που δέχεται ανεβάζοντας στο tweet το άρθρο 2 της προαναφερθείσας συνθήκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ