today-is-a-good-day
15.2 C
Athens

Α.Τσίπρας: Η ΔΕΘ είναι ένα μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό γεγονός

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης είναι ένα μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και εμπορικό γεγονός, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνάντησης του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Σημείωσε ότι την επισκέπτεται 12 συνεχή χρόνια, στην αρχή ως επικεφαλής ενός μικρού κόμματος, αργότερα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά ως πρωθυπουργός και τώρα, πάλι, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και κατά συνέπεια έχει μια πολύ καλή εικόνα της γιατί τη γνώρισε πριν την κρίση, στη διάρκεια της και μετά την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε ένα “λιθαράκι” στην προσπάθεια χάρη στην οποία η ΔΕΘ ξαναβρήκε τη θέση της στην καρδιά των Θεσσαλονικέων και στον εμπορικό κόσμο.

Παρόλο που είναι “ηλικιωμένη” ως θεσμός, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, η ΔΕΘ είναι σε ένα σημείο που μπορεί να τραβήξει μπροστά.

Ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo Τάσος Τζήκας τον ενημέρωσε για το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ, που ξεκίνησε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και ο κ. Τσίπρας τόνισε πως πρέπει να συνεχιστεί και να είναι έτοιμη η ανάπλαση το 2026, όταν η ΔΕΘ θα γιορτάζει τα 100 χρόνια της.

Στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρώην υπουργοί Νίκος Παππάς, Σωκράτης Φάμελλος, Όλγα Γεροβασίλη, Αλέξης Χαρίτσης, Θεανώ Φωτίου, Γιάννης Αμανατίδης, Κατερίνα Νοτοπούλου και οι βουλευτές Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Δώρα Αυγέρη.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ακολουθεί η περιοδεία του κ. Τσίορα στα περίπτερα της 84ης ΔΕΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ