today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Α.Ξανθός σε Β.Κικίλια: Το σύστημα υγείας είναι όρθιο

Να εγκαταλειψει την επικοινωνιακή πολιτική και την προσπάθεια αποδόμησης του έργου του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της υγείας και να ασχοληθεί με σοβαρότητα, αθόρυβα και συστηματικά, με τα ουσιαστικά προβλήματα της δημόσιας περίθαλψης και των πολιτών, καλεί ο τομεάρχης Υγείας τουΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

 

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Ξανθός, δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και στην πρώτη συνέντευξη Τύπου του νέου υπουργού, το μόνο που είχε να παρουσιάσει ο κ. Κικίλιας, είναι μία έκθεση δυσκολιών, προβλημάτων και διαχρονικών ελλείψεων και ανεπαρκειών του δημόσιου συστήματος υγείας. «Κανένα σχέδιο, καμία συγκεκριμένη και εφαρμόσιμη πολιτική, καμία ιδέα για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα όντως σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν ακόμα στο δημόσιο σύστημα υγείας. Οι ‘σαν έτοιμοι από καιρό’, εμφανίζονται τελείως απροετοίμαστοι και χωρίς συγκεκριμένη δυνατότητα να επιλύσουν τα προβλήματα του συστήματος υγείας και των πολιτών» συμπληρώνει.

 

Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός Υγείας επισημαίνει πως είναι ψέμα το ότι η δημόσια περίθαλψη και το ΕΣΥ είναι σε χειρότερη θέση σε σύγκριση με το 2015. «Αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος, το ξέρουν οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας και νομίζω ότι το έχουν αντιληφθεί με πολύ αισθητό τρόπο τα τελευταία χρόνια και οι πολίτες που προσφεύγουν στα δημόσια νοσοκομεία και, παρά την ταλαιπωρία που υπάρχει πολλές φορές, στο τέλος έχουν μια αξιοπρεπή και αξιόπιστη δημόσια περίθαλψη», αναφέρει.

 

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το σύστημα υγείας είναι όρθιο, είναι αξιόπιστο, είναι προσβάσιμο από όλους τους πολίτες και νοικοκυρεμένο, αλλά έχει ακόμα πάρα πολλά προβλήματα και ανεπάρκειες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. «Είναι απύθμενο θράσος, ο εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης που πριν λίγα χρόνια είχε οδηγήσει σε εγκατάλειψη και πλήρη αποδιοργάνωση και το δημόσιο σύστημα υγείας και ιδιαίτερα την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να μας εγκαλεί για καμένη γη», καταλήγει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ