today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Σε συνεχή επικοινωνία με τον υφ. Προστασίας του Πολίτη ο Λ. Αυγενάκης

Από τη στιγμή που έγινε γνωστή η αποτρόπαια οργανωμένη επίθεση δεκάδων οπαδών εναντίον 15χρονων ποδοσφαιριστών στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, και πληροφορείται τις εξελίξεις της σχετικής έρευνας για την ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών.

Το πρωτοφανές περιστατικό επιβεβαιώνει την αδήριτη ανάγκη προτεραιότητας, που έχει θέσει η Κυβέρνηση, για τα ζητήματα ασφάλειας στα γήπεδα και αντιμετώπισης της βίας, υπό το δόγμα της μηδενικής ανοχής.

Δρομολογείται άμεσα προς ψήφιση στη Βουλή η πρώτη δέσμη μέτρων που είχε συναποφασιστεί και ανακοινωθεί προ ολίγων ημερών, στην κοινή σύσκεψη με τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Υπογράφτηκε ήδη, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την τελευταία ετήσια παράταση νομιμοποίησης και αδειοδότησης αθλητικών εγκαταστάσεων.

Παράλληλα, εξασφαλίστηκαν 100 εκατομμύρια από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του ΥΠΕΣ για τον εκσυγχρονισμό τους.

Επιπλέον, μεθαύριο Τετάρτη (11/9), σε συνάντηση με τις διεθνείς αρχές του ποδοσφαίρου, FIFA/UEFA, που αποδέχθηκαν σχετική πρόσκληση του κ. Αυγενάκη, θα συσταθεί επιτροπή αντιμετώπισης της βίας και των προσυνεννοημένων αγώνων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ