today-is-a-good-day
19 C
Athens

Πολιτικοί, καλλιτέχνες, φίλοι και θαυμαστές αποχαιρετούν τον Λ. Μαχαιρίτσα

Πολιτικοί, ερμηνευτές, τραγουδοποιοί, μουσικοί παραγωγοί, φίλοι, θαυμαστές, το μεγάλο κοινό που τραγούδησε κι αγάπησε τα τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα αποχαιρετά από το πρωί στα κοινωνικά δίκτυα, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα φέρνοντας στο νου γλυκόπικρες αναμνήσεις.

Σοκαρισμένοι από τον αιφνίδιο θάνατο του 63χρονου καλλιτέχνη οι ομότεχνοι και συνοδοιπόροι προσπαθούν να βρουν τα λόγια να τον αποχαιρετήσουν. Ο μουσικός Γιάννης Σπυρόπουλος έκανε λόγο για το alter ego του καθώς «πέρασε o ένας από το αίμα του άλλου» (ΕΤ1). Τόνισε ότι το «κομψό είδος τραγουδιού του, προερχόταν από την Ιταλία, είχε επιρροές από τον Μάνο Λοΐζο και άλλους. Είχε προσωπική φωνή, είχε πολύ ταλέντο».

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ανέβασε μια φωτογραφία στο Instagram από την τελευταία κοινή τους συναυλία πριν τρεις μέρες στον Βόλο, μαζί με στίχους από το τραγούδι «Ψέματα» .

Με τον πιο τραγικό τρόπο ματαιώθηκε η αυριανή φιλανθρωπική συναυλία που θα έδιναν από κοινού με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στο Ηρώδειο για τους σκοπούς της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Ο Νότης Μαυρουδής με ανάρτηση του στο φέισμπουκ, με τίτλο «Αιφνιδίως», γράφει μεταξύ άλλων: «Έφυγε ο πιο δημιουργικός συνθέτης-στιχουργός-αναγεννητής της ελληνικής ροκ μπαλάντας. Ένας τραγουδοποιός που συνδύαζε όλα τα στοιχεία του σύγχρονου τροβαδούρου της εποχής μας. Εάν ο Σαββόπουλος έδωσε ανατρεπτικά στοιχεία στο ρεπερτόριο του ’60, ο Λαυρέντης ανέλαβε τον ίδιο ρόλο είκοσι χρόνια μετά.. Έστρωσε δρόμους στο παραπαίον και ομιχλώδες στιλιστικό ελληνικό ροκ του ’80, αντιπροτείνοντας λυρικές και μέσα στο πλαίσιο του μεσογειακού μας κλίματος μελωδικές φράσεις του· με τις στιχουργικές και ηθογραφικές του παρεμβάσεις, με τις συνεργασίες του και τις πάντα πυκνές συμμετοχές του σε δισκογραφία και ζωντανές εμφανίσεις, κατάφερε να γίνει κέντρο προσοχής, εστιάζοντας τη ματιά μας στο πρόσωπό του..».

«Με Διδυμότειχο μπλουζ σε αποχαιρετάμε σήμερα. Α ρε Λαυρέντη..» έγραψε η Έλενα Ακρίτα.

Ο μουσικός παραγωγός Κώστας Θωμαΐδης (Β’ Πρόγραμμα ΕΡΑ) μίλησε για «τη μοναδικότητα του Λαυρέντη να μετατρέπει το προσωπικό σε κοινό βίωμα».

Με ανάρτηση της η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέφρασε συλλυπητήρια για τον δικό της άνθρωπο: «Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα για τον απροσδόκητο χαμό του σπουδαίου Έλληνα τραγουδοποιού και τραγουδιστή. Οι σκέψεις μας είναι μαζί τους. Καλό ταξίδι Λαυρέντη..». και τραγουδιστή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ