today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Παρουσίαση της μπάλας των τυφλών στην 84η ΔΕΘ

Με την παρουσία και συμμετοχή του Ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη, έγινε σήμερα στις εγκαταστάσεις της 84ης ΔΕΘ παρουσίαση της παγκόσμιας καμπάνιας «A Ball for All» που έχει ως στόχο την δωρεάν δι­ανομή μπαλών ποδοσφαίρου για τυφλά παιδιά. Η καινοτόμος αυτή μπάλα σε παγκόσμιο επίπεδο, που δημιουργήθηκε από τον Ηλία Μάστορα και το σωματείο Όραμα Νέων Youthorama, είναι μια μπάλα σχεδιασμένη να είναι ελαφρύτερη από τη μπάλα που χρησιμοποιείται στο ποδό­σφαιρο τυφλών και με ενσωματωμένα κου­δουνάκια, ειδικά για να παίζουν και παιδιά με πρόβλημα όρασης. Η ξεχωριστή αυτή καμπάνια υποστηρίχθηκε την πρώτη της χρονιά από το Erasmus+ Αθλητισμός, UEFA Foundation for Children, Save the Dream Qatar Foundation, Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθη­σης – Erasmus+ Νεολαία.
Την εκδήλωση παρακολούθησε και μετείχε σ’ αυτήν ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Ποδοσφαίρου του 2004 και Ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, που “συναγωνίστηκε” με τον μικρό Λέανδρο στην επιτυχία τέρματος χωρίς όραση. Μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής είπε: “Ηταν μια πρωτοβουλία στην οποία με πολύ χαρά και ικανοποίηση συμμετείχα. Ο,τι έχει να κάνει με μικρά παιδιά και σε συνδυασμό με την αθλητική δραστηριότητα με βρίσκει θετικό και πιστεύω πως τέτοιες δράσεις πρέπει να βρουν ανταπόκριση σε όλους όσους περάσαμε ή ζήσαμε μέσα από τον Αθλητισμό. Χάρηκα πολύ που ανταγωνίστηκα με τον μικρό Λέανδρο για τις ανάγκες της εκδήλωσης και είναι η μόνη ήττα που με χαρά αποδέχομαι. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω με την σειρά μου το Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” και τους ανθρώπους του, που αγκάλιασαν την καμπάνια και πρόσφεραν
αυτή την χαρά για την υλοποίηση του Προγράμματος σε όλη την Ελλάδα. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι με ανάλογες δράσεις ώστε να μπορέσουμε μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά που χρειάζεται να ενταχθούν στον Αθλητισμό”.
Μέσω αυτών των προγραμμάτων αλλά και άλλων χορηγών, έχουν ήδη μοιραστεί πάνω από 3.000 μπάλες σε 99 χώρες στις 5 ηπείρους. Φέτος, στη δεύτερη χρονιά της καμπάνιας, το εκπαι­δευτικό πρόγραμμα υποβλήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και πιστοποιήθηκε για όλα τα σχολεία της χώρας μας από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Η ετήσια πιλοτική του φάση υπο­στηρίζεται από το Ίδρυμα Σταύ­ρος Νιάρχος και περιλαμβάνει τη δωρεάν διανομή εκπαιδευτικού πακέτου για κάθε παιδί και κάθε σχολική μονάδα όπου φοιτά.
Για την μοναδική καινοτόμο μπάλας και για τυφλά παιδιά  και για την παγκόσμια καμπάνια “ A ball for all” ο υπεύθυνος  Ηλίας Μάστορας μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Είναι μια πρωτοβουλία που την λειτουργούμε και την προωθούμε τα τελευταία χρόνια και προσπαθούμε να φτάσουμε σε κάθε σχολείο και κάθε σπίτι όπου υπάρχει παιδί με προβλήματα όρασης. Εχουμε συνεργασία με φορείς 100 περίπου χωρών και έχουμε στείλει την μπάλα που αποτελεί μια  ελληνική πατέντα. Με την αφορμή αυτή να ευχαριστήσουμε το Ιδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” για την γενναιόδωρη συμβολή του στο πρόγραμμα, που μας δίνει την δυνατότητα να προχωρήσουμε με επιτυχία στους στόχους μας”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ