today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Τ.Θεοδωρικάκος: Η κυβέρνηση υλοποιεί την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού

Το δημαρχείο Κορυδαλλού επισκέφθηκε το μεσημέρι, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου, Νίκου Χουρσαλά, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.
Υποδεχόμενος τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, Νίκος Χουρσαλάς τον ευχαρίστησε για την στενή συνεργασία που έχουν από την πρώτη ημέρα που ο ίδιος ανέλαβε τα καθήκοντά του
Έθεσε τα προβλήματα που έχει ο Δήμος, όπως το πρόβλημα προσωπικού, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες στον τομέα της πυροπροστασίας, την έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού στον τομέα της πολιτικής προστασίας και το μεγάλο πρόβλημα με το αναξιοποίητο παλιό λατομείο στο Σχιστό. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Χουρσαλάς στην εξαγγελία του πρωθυπουργού για απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού, επισημαίνοντας ότι αποτελεί πάνδημο αίτημα.
Ο δήμαρχος Κορυδαλλού έθεσε το πρόβλημα επέκτασης του χωροταξικού σχεδίου και ανέδειξε το πρόβλημα έλλειψης σχολικών αιθουσών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν χώροι για να κατασκευαστούν.
Στη συζήτηση που έγινε, ετέθη και το πρόβλημα της παραβατικότητας που υπάρχει στην περιοχή του Σχιστού.
Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος μετέφερε στον δήμαρχο και στους δημοτικούς συμβούλους το μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την περιοχή, το οποίο αποτυπώνεται με τη δέσμευσή του για απομάκρυνση των φυλακών.
Στις δηλώσεις του ο κ. Θεοδωρικάκος, μεταξύ άλλων, είπε ότι η απομάκρυνση των φυλακών αποτελεί όνειρο ζωής για όλους τους κατοίκους της περιοχής. «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κάνει πράξη κάτι που φάνταζε όνειρο για το κατοίκους του Κορυδαλλού» επισήμανε.
Είπε χαρακτηριστικά:
«Η περιοχή όλες αυτές τις δεκαετίες έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, αυτή είναι η αλήθεια και η πραγματικότητα και έχουν συνδράμει όλες οι Κυβερνήσεις σε αυτόν τον τομέα όπως έχουν συνδράμει και όλες οι προηγούμενες δημοτικές αρχές, αλλά αυτή η Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη κάνει πράξη κάτι που το ονειρευόμασταν χρόνια και δεν πιστεύαμε ότι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η δέσμευσή του θεωρώ ότι είναι απόλυτη, θα το δούμε να γίνεται πράξη».
Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τον δήμαρχο ότι θα είναι δίπλα του και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής, αφού «τα προβλήματα των πολιτών δεν έχουν χρώμα» και στην προώθηση σχεδίων και προτάσεων για την αξιοποίηση του χώρου, που θα ελευθερωθεί από την απομάκρυνση των φυλακών. Τόνισε δε, ότι ο τρόπος που θα αξιοποιηθεί ο χώρος, θα χαρακτηρίσει και την ταυτότητα της περιοχής.
«Θα ήθελα σήμερα να συζητήσουμε ποιες είναι οι σκέψεις της δημοτικής αρχής πάνω σε αυτό το θέμα, πως είναι καλύτερο να αξιοποιηθεί αυτός ο χώρος γιατί πρόκειται για μια πολύ μεγάλη ευκαιρία, κατά την άποψή μου, για τον Κορυδαλλό. Μια θετική και δημιουργική πρόκληση, η οποία αφορά τον δήμαρχο, συνολικά τη δημοτική αρχή, το σύνολο των παρατάξεων και φυσικά όλους τους πολίτες και δημότες της περιοχής», είπε ο υπουργός Εσωτερικών

Τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος εξήρε τη στάση των δημοτικών παρατάξεων και το πνεύμα συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί στο δήμο με στόχο την επίλυση των προβλημάτων επ’ ωφελεία των πολιτών.
«Η Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος που οφείλουμε όλοι να ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αυτό ήταν και το νόημα της νομοθετικής παρέμβασης που έκανε πρόσφατα το Υπουργείο Εσωτερικών και αυτή η Κυβέρνηση προκειμένου να διευκολύνει τη συνεργασία και τη σύγκλιση παρατάξεων. Ενώνουμε δυνάμεις για το καλό των πολιτών, αυτό είναι ένα στοίχημα για όλους όσους ασχολούνται με τον χώρο της Αυτοδιοίκησης», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ