today-is-a-good-day
17 C
Athens

Π.Σκουρλέτης: Αποδείξαμε ότι είμαστε ικανοί να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν

Η θετική πραγματικότητα στην οικονομία πιστώνεται στις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης, υποστήριξε ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και έθεσε παράλληλα το ερώτημα εάν η κυβέρνηση επιδιώκει να περάσει από το «παράθυρο» αντικοινωνικά μέτρα που δεν μπόρεσαν να επιβάλουν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι δανειστές την προηγούμενη περίοδο, χρησιμοποιώντας το ζήτημα της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων.

«Πρέπει κανείς να επισημάνει την τωρινή, μετεκλογική αμηχανία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία, ενώ ξιφουλκούσε και έλεγε ότι θα διαπραγματευτεί για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, βλέπουμε τώρα ότι υπάρχει αφωνία από τον Πρωθυπουργό στις διεθνείς συναντήσεις του,» σημειώνει ο κ. Σκουρλέτης.

«Και γεννάται το ερώτημα τι θέλει, τελικά, να κάνει; Θέλει στο όνομα μιας μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων – που έχει ανοίξει ως θέμα λόγω της πραγματικότητας που δημιουργήσαμε εμείς στην οικονομία- να περάσει από το “παράθυρο” όσα δεν μπόρεσαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και οι δανειστές, στο πλαίσιο μεταρρυθμίσεων που έχουν έναν ευθύ αντικοινωνικό χαρακτήρα; Αναφέρομαι σε όλα αυτά που βλέπουμε στον εργασιακό τομέα,» πρόσθεσε.

Αναφορικά με την Τουρκία, ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι η Ελλάδα μπορεί με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία, έχοντας και όλα τα διαθέσιμα διπλωματικά όπλα στα χέρια της, να αντιμετωπίσει την τουρκική αντιφατικότητα και προκλητικότητα.

«Είναι λαβωμένος ο κ. Ερντογάν, όπως λαβωμένη είναι και η τουρκική οικονομία και βρίσκεται μπροστά σε τεράστιες αντιφάσεις. Αντίθετα, η Ελλάδα έχει ένα πλεόνασμα διπλωματικής αξιοπιστίας.»

Όσον αφορά το προσφυγικό, ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει «τις ανέξοδες, ακροδεξιές και λαϊκίστικες φωνές.»

Τέλος, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φιλοδοξεί να αποτελέσει «μια μεγάλη αριστερή παράταξη που μπορεί να εκφράζει ταυτόχρονα και τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο.»

«Έχουμε δείξει ότι έχουμε πάρει “διαζύγιο” από αντιλήψεις που θέλουν την Αριστερά να παρακολουθεί, να αναλύει και να καταγγέλλει μόνο. Αυτά ποτέ δεν χώραγαν στον ΣΥΡΙΖΑ και ως πρακτική αποδείξαμε ότι είμαστε ικανοί να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν» επεσήμανε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ