today-is-a-good-day
13 C
Athens

Και επισήμως “στα χέρια” της Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Το «τιμόνι» της ηγεσίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (ΠΙΝ) αναλαμβάνει επισήμως η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, μετά και τη σημερινή τυπική διαδικασία της παραλαβής-παράδοσης των πεπραγμένων της περιφερειακής περιόδου 2014-2019. Η σχετική τελετή έλαβε χώρα το μεσημέρι στο γραφείο του περιφερειάρχη στις Αλυκές Ποταμού, στην Κέρκυρα.

«Η γνώμη μας είναι ότι αν συγκρίνει κανείς την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων του 2019 με την εικόνα της δομής που είχε το 2014, θα διαπιστώσει μία αδιαμφισβήτητη πρόοδο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος στη νέα περιφερειάρχη.

Και συμπλήρωσε τα εξής: «Είχαμε μία σαφή αναγνώριση της παρουσίας της Περιφέρειας στα ευρωπαϊκά. Με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη στις δομές της CPMR και στις λειτουργίες των Περιφερειών της Ευρώπης είχαμε την ευκαιρία να διατυπώνουμε τις θέσεις μας που προκαλούσαν ενδιαφέρον και έπαιξαν ρόλο στη διαμόρφωση των ζητημάτων της Περιφέρειάς μας. Αυτά τα χρόνια σταθήκαμε με δύναμη, συγκρουστήκαμε με όλα εκείνα τα κομμάτια του φασισμού και υπερασπιστήκαμε τη δημοκρατία, αλλά και τη δημόσια περιουσία της ΠΙΝ ακόμη και κόντρα στις κυβερνητικές επιλογές. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια να επικοινωνήσουμε με τους ομογενείς μας και να δημιουργήσουμε γέφυρες επικοινωνίας με τους Επτανήσιους όπου Γης».

Ο κ. Γαλιατσάτος ανέφερε επίσης: «Ταυτόχρονα, μέσα στα χρόνια τα κρίσης καταφέραμε με τη στήριξη της τουριστικής οικονομίας να κάνουμε βήματα επ’ ωφελεία των πολιτών. Μειώσαμε την ανεργία στην Περιφέρειά μας με αποτέλεσμα να έχει σήμερα το μικρότερο ποσοστό ανεργίας έναντι των άλλων Περιφερειών στη χώρα. Αυξήσαμε την επισκεψιμότητα των τουριστών στο Ιόνιο χρησιμοποιώντας σύγχρονα μέσα για την τουριστική προβολή του τόπου μας»

Απευθυνόμενος στη νέα περιφερειάρχη επισήμανε ποιες υποχρεώσεις της Περιφέρειας βρίσκονται σε εκκρεμότητα και χρήζουν άμεσης παρέμβασης και διεκπεραίωσης. «Εμείς σήμερα παραδίνουμε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με ένα θετικό πρόσημο και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό. Ελπίζουμε ότι με τις δικές σας προσπάθειες αυτή η πορεία θα συνεχιστεί και στο μέλλον» κατέληξε ο κ. Γαλιατσάτος.

Από την πλευρά της η νέα περιφερειάρχης ευχαρίστησε τον προκάτοχό της για τη λεπτομερή ενημέρωση και το έργο που διετέλεσε κατά τη θητεία του. «Αναλάβατε την Περιφέρεια σε μία κρίσιμη περίοδο και ευαίσθητη από τη θεσμική πλευρά καθώς είναι ένας νέος θεσμός που ψάχνει ακόμη τη θέση του μεταξύ του κεντρικού κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και τη θέση του στη συνείδηση των πολιτών», είπε η Ρόδη Κράτσα Τσαγκαροπούλου και προσέθεσε: «Μπορέσατε και δώσατε πρόσωπο και όραμα σε αυτή την προσπάθεια σε μία περίοδο πολύ ευαίσθητη για την κοινωνία και την οικονομία μας που βίωνε τις συνέπειες της δημοσιονομικής κρίσης. Στέκομαι με μεγάλη προσοχή και σε αυτό που παραλαμβάνουμε ως νέα περιφερειακή αρχή και σε αυτά που έχουμε μπροστά μας διότι και η υλοποίηση των δημοσίων επενδύσεων χρήζει στενής παρακολούθησης, αλλά και η ολοκλήρωση του επιχειρησιακού προγράμματος ΕΣΠΑ θέλει μεγάλη προσοχή και μεγάλη προσπάθεια γιατί το 2021 είναι δίπλα μας και πρέπει να τρέξουμε όλοι με πολύ γρήγορους ρυθμούς για να πετύχουμε τους στόχους μας».

«Θα χτίσουμε μαζί το κοινό μας πρόγραμμα και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό» κατέληξε λέγοντας η νέα περιφερειάρχης.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης ενημέρωσε τη διάδοχό του ότι λίαν συντόμως η Περιφέρεια θα βάλει στα ταμεία της περίπου 6 εκατ. ευρώ από επιστροφή μετά τη δικαίωση της ΠΙΝ σε υπόθεση κατάσχεσης που αφορούσε το λυρικό θέατρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ