today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στην Κέρκυρα. Προανακριτική από την Πυροσβεστική

 

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα, σε χορτολιβαδική έκταση, στη νότια Κέρκυρα, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές της πυροσβεστικής υπηρεσίας και την συνδρομή των πετζετέλ και των πυροσβεστικών αεροσκαφών καναντέρ.

Η πύρινη λαίλαπα έχοντας ως σύμμαχο τον αέρα που φυσούσε στην περιοχή κατάφερε να φτάσει στις αυλές των σπιτιών από τους οικισμούς Νεοχώρι και Παλαιοχώρι , που εκκενώθηκαν άμεσα από τους κατοίκους τους, ενώ στο πέρασμά της κατάφερε να τυλίξει στις φλόγες κάποια ξύλινα παραπήγματα των ρομά.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «αυτή την ώρα η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση και πλήρη έλεγχο, χωρίς να κινδυνεύουν σπίτια».

Να σημειωθεί ότι προ τεσσάρων ημερών είχαν καεί 80 στρέμματα χορτολιβαδικής γης στην ίδια περιοχή βάζοντας σε κίνδυνο τα ίδια χωριά.

Αυτή την ώρα η Πυροσβεστική υπηρεσία κάνει καταμέτρηση των σημερινών καμένων στρεμμάτων, ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται στην περιοχή οι πυροσβέστες.

Προανακριτική εξέταση για το σημερινό, αλλά και το προ ημερών συμβάν στην περιοχή, διενεργείται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ