today-is-a-good-day
20.3 C
Athens

Πτώση ιδιωτικού ελικοπτέρου στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου

Μπλακ άουτ στο νησί

Δύο Ρώσοι και ένας Έλληνας επέβαιναν σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πολιτικό ελικόπτερο που στις 15:40 έπεσε στη θαλάσσια περιοχή νότιας της εισόδου στο λιμάνι του Πόρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το «Ελ. Βενιζέλος» προς Γαλατά, ωστόσο κάποια στιγμή χάθηκε από την προσέγγιση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Στο σημείο έχουν εντοπιστεί συντρίμμια ενώ κατά πάσα πιθανότητα το ελικόπτερο ακούμπησε σε καλώδια και αφού έκανε μία περιστροφή έπεσε στη θάλασσα.

Στην περιοχή είναι σε εξέλιξη έρευνες για τον εντοπισμό των επιβατών του ελικοπτέρου ενώ στην περιοχή βρίσκεται πλωτό του λιμενικού και πραγματοποιεί έρευνες ιδιώτης δύτης. Στο σημείο του συμβάντος αναμένεται και κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων από το πολιτικό ελικόπτερο που κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή του Πόρου, συμμετέχει και ένα super puma της Πολεμικής Αεροπορίας.

Το στρατιωτικό ελικόπτερο απογειώθηκε στις 15.43, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πεντάγωνο.

Χωρίς ρεύμα έχει μείνει ο Πόρος, λόγω της σύγκρουσης του ελικοπτέρου με καλώδια της ΔΕΗ. Πρόκειται για τα εναέρια καλώδια που ηλεκτροδοτούν το νησί.

Την ώρα αυτή συνεχίζονται οι έρευνες για τυχόν επιζώντες.

Γεννήτριες αναμένεται να μεταφερθούν στον Πόρο μετά από αίτημα της γγ Πολιτικής Προστασίας

Αίτημα προς τον ΔΕΔΔΗΕ και τον στρατό, προκειμένου να αποσταλούν άμεσα στον Πόρο γεννήτριες, υπέβαλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Όπως έγινε γνωστό, από την πλευρά του ο ΔΕΔΔΗΕ θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για να αποκατασταθεί η βλάβη στο νησί σήμερα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ