today-is-a-good-day
21.1 C
Athens

Το ανακάτεμα της τράπουλας στο επικοινωνιακό επιτελείο του Κ.Μητσοτάκη

Σε απρόβλεπτο «παίχτη», όπερ σημαίνει ότι διαθέτει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων πολιτικών αρχηγών, εξελίσσεται ο Κυριάκος Μητσοτακης ο οποίος με τις μελετημένες κινήσεις του αλλά και την πορεία της κυβέρνησης του, μέχρι στιγμής τουλάχιστον κερδίζει τις εντυπώσεις και τα εύσημα.

Του Κώστα Πασίση

Συνολικά οι αλλαγές του στο επικοινωνιακό επιτελείο, πιστοποίησαν τη μη προβλεψιμότητα του και απέδειξαν ότι ο νέος Πρωθυπουργός δεν ακολουθεί τη πεπατημένη και τις παραδοσιακές «συνταγές» και ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει την «ανατροπή», αιφνιδιάζοντας άπαντες, εντός και εκτός ΝΔ.

Ο Δημήτρης Τσιόδρας ανέλαβε Διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, καθώς ο Κωνσταντίνος Ζούλας οδεύει για νέος πρόεδρος στην ΕΡΤ.
Μια κίνηση, που ξένισε κάποιους στη ΝΔ, καθώς ο κ. Ζούλας, έμπειρος δημοσιογράφος, σε όλο το διάστημα που η ΝΔ ήταν στην αντιπολίτευση είχε επωμιστεί σχεδόν όλο το παιχνίδι με τα ΜΜΕ, δεδομένου ότι η πρώην εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη τις μισές ημέρες της εβδομάδας ήταν στις Βρυξέλλες.
Μια αποστολή, που εκ του αποτελέσματος, εκτέλεσε με επιτυχία.

Παρ’ όλα αυτά, ο Πρωθυπουργός ανακάτεψε την «τράπουλα» και τοποθέτησε τον επίσης έμπειρο δημοσιογράφο Δημ. Τσιόδρα στο Μαξίμου, ως Διευθυντή του γραφείου τύπου, ένα πόστο ιδιαίτερα νευραλγικό.
Ο κ. Τσιόδρας εκτός από τη μεγάλη δημοσιογραφική εμπειρία και τη θητεία του ως εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού, έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και κυβερνητικός εκπρόσωπος στην υπηρεσιακή κυβέρνηση του Παναγιώτη Πικραμμένου.

Στο πλευρό του Δημ. Τσιόδρα θα βρεθούν δυο ακόμη δημοσιογράφοι, ως αναπληρωτές διευθυντές. Ο Αργύρης Παπαστάθης, με εξαιρετικό βιογραφικό, που τους τελευταίους μήνες είχε αξιοποιηθεί σε αντίστοιχη θέση στο Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, αναλαμβάνοντας τη διεθνή εικόνα του Κ.Μητσοτάκη και ο Γιώργος Ευθυμίου από την ΕΡΤ.
Υπενθυμίζεται ότι στο Μαξίμου παραμένει διευθύντρια επικοινωνίας η Κύρα Κάπη, η οποία διαχειρίζεται με αποτελεσματικότητα τη δημόσια εικόνα του Πρωθυπουργού.

Το μήνυμα ότι ο Κυριάκος Μητσοτακης έχει εντελώς διαφορετικό στυλ, περισσότερο σύγχρονο και τεχνοκρατικό, το έστειλε, όταν όρισε ως κυβερνητικό εκπρόσωπο τον Στέλιο Πέτσα, ένα ικανότατο στέλεχος, χωρίς όμως πολλές επαφές με τα ΜΜΕ.
Ο κ. Πέτσας είναι άλλο ένα στοίχημα, που μέχρι στιγμής βγαίνει για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο νέος εκπρόσωπος έχει «καθαρό» πολιτικό λόγο και λιτές απαντήσεις, θυμίζοντας Θοδ. Ρουσόπουλο στις πρώτες εμφανίσεις του, στο press room, έναν εκπρόσωπο τύπου που άφησε διακριτό το αποτύπωμα του στην Ενημέρωση.
Κανείς δεν περίμενε στο χώρο του Τύπου, ότι ο Κυριάκος Μητσοτακης με τόσους δημοσιογράφους που είχαν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, θα διάλεγε έναν τεχνοκράτη για το μπρίφινγκ.

Έκπληξη ήταν και η αξιοποίηση του επονομάζομενου «στρατηγού» της ΝΔ στο τομέα του πολιτικού Σχεδιασμού Τάκη Θεοδωρικάκου, ως υπουργού Εσωτερικών.
Οι παροικούντες την …Ιερουσαλήμ στοιχημάτιζαν ότι ο Τάκης Θεοδωρικάκος, μετα τη νικηφόρα πορεία της ΝΔ στις εκλογές και τη συμβολή του στη χάραξη της στρατηγικής της ΝΔ, θα βρισκόταν στο Μαξίμου σε θέση αναλόγων προσόντων. Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αλλά σχέδια κατά νου…

Το ίδιο συνέβη και με την πρώην εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη η οποία βρέθηκε υφυπουργός στο υπουργείο Παιδείας.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι στο επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος τοποθέτησε ένα νέο, δυναμικό και άξιο στέλεχος, τον Νίκο Ρωμανό ο οποίος ορίστηκε Διευθυντής του Γραφείου της ΝΔ, μια θέση που μέχρι πρότινος ανήκε στον Κώστα Ζούλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ