today-is-a-good-day
17.1 C
Athens

Ινδία: Αυξάνεται ο απολογισμός των θυμάτων από τον μουσώνα, τουλάχιστον 144 νεκροί

Οι πλημμύρες που προκάλεσαν οι σφοδρές βροχοπτώσεις του μουσώνα στη νότια και δυτική Ινδία έχουν προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 144 ανθρώπων και τον εκτοπισμό εκατοντάδων χιλιάδων άλλων, γνωστοποίησαν σήμερα οι ινδικές αρχές.

Η πολιτεία Κεράλα, στο νότιο τμήμα της χώρας, βρίσκεται μεταξύ των πλέων πληγεισών περιοχών, με τουλάχιστον 67 νεκρούς.

«Τουλάχιστον 165.000 άνθρωποι μεταφέρθηκαν σε περισσότερους από 1.318 καταυλισμούς σε 14 σημεία της πολιτείας» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματικός της αστυνομίας της Κεράλα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κακοκαιρία σε συνδυασμό με τις ήδη κατεστραμμένες υποδομές δυσχεραίνουν τις επιχειρήσεις διάσωσης.

Στη γειτονική πολιτεία Καρνατάκα, ο προσωρινός απολογισμός ανέρχεται σε 34 νεκρούς.

«Τουλάχιστον 14 άνθρωποι αγνοούνται» διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης, «έχουμε διασώσει περίπου 480.000 ανθρώπους, περισσότερα από 50.000 ζώα και έχουμε εγκαταστήσει περίπου 1.100 καταυλισμούς που φιλοξενούν ήδη 300.000 ανθρώπους».

Περισσότεροι από 130 δρόμοι και αυτοκινητόδρομοι της πολιτείας έχουν κλείσει από τις πλημμύρες.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πολιτεία Μαχαράστρα, όπου μεγάλες πόλεις έχουν χαθεί κάτω από το νερό, σύμφωνα με τον Τύπο.

Σε δυστυχήματα που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές στο Γκουτζαράτ, την πολιτεία απ’ όπου κατάγεται ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, στη δυτική Ινδία, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 16 άνθρωποι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ