today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην Ελαφόνησο. Εκκενώθηκε ένας οικισμός και το κάμπινγκ

Συνεχίζεται η μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες με τις φλόγες στην Ελαφόνησο
καθώς αναζωπυρώνονται οι εστίες της φωτιάς λόγω και των ισχυρών ανέμων που επικρατούν στην περιοχή. Πριν από λίγο δόθηκε από τη δημοτική αρχή εντολή εκκένωσης του οικισμού της Παναγίας.

Στο νησί μεταβαίνει εσπευσμένα με ελικόπτερο ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με μια ομάδα της ΕΜΑΚ, για να συντονίσει τις ενέργειες των αρμόδιων υπηρεσιών, ενώ ενισχύθηκαν και οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η φωτιά έχει πλησιάσει το κάμπινγκ κοντά στην παραλία του Σίμου και μάλιστα πριν από λίγο το κάμπινγκ εκκενώθηκε, ενώ έκλεισε και ο δρόμος που οδηγεί εκεί.

Ο οικισμός της Παναγιάς και η περιοχή του Σίμου έχουν εκκενωθεί προληπτικά στην Ελαφόνησο λόγω της αναζωπύρωσης της πυρκαγιάς, ενώ όπως αναφέρει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδαμαντία Τζανετέα, δεν έχει καταγραφεί κάποιος εγκλωβισμός ή τραυματισμός. Πρόσθεσε επίσης ότι μεγάλος αριθμός επισκεπτών βρίσκεται στο λιμάνι, περιμένοντας να φύγουν από το νησί και εξέφρασε την εκτίμηση ότι η φωτιά δεν έχει προκαλέσει μόνο μεγάλη οικολογική καταστροφή, αλλά και οικονομική.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, επιχειρούν 5 πεζετέλ, 3 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη καναντέρ, ενώ σε πολλά σημεία είναι δύσκολη η πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων. Επίσης επιχειρούν 45 πυροσβέστες, 15 οχήματα και 2 άτομα πεζοπόρο. Λίγο νωρίτερα έφτασαν στο νησί ερπυστριοφόρα του στρατού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ