today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Τι θα κάνει η Ν.Δ. για τη σκευωρία της Novartis;

«Ωριμάζει» το αίτημα, εντός της ΝΔ, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Novartis και ειδικότερα ως προς το σκέλος της πολιτικής σκευωρίας από την ηγετική ομάδα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που ως στόχο είχε τη σπίλωση της προσωπικότητας συγκεκριμένων πρωτοκλασάτων στελεχών της ΝΔ, αλλά και του ΚΙΝΑΛ.
Του Κώστα Πασίση
Το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, μετά την αρχειοθέτηση της έρευνας, που αφορούσε τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά ο οποίος για άλλη μια φορά διαμήνυσε ότι  «Τώρα αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σκοτεινού σκανδάλου».
Στο Μαξίμου παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της συγκεκριμένης κακώς σκηνοθετημένης υπόθεσης, αλλά σε αντίθεση με τον «Συριζαίο» κυβερνητικό Ρασπούτιν και την παρέα του δεν αναμειγνύονται καθόλου, σεβόμενοι απολύτως τις δικαστικές αρχές.
«Το θέμα έχει περάσει στη Δικαιοσύνη την οποία εμπιστευόμαστε απολύτως. Σε αυτή τη φάση το ζήτημα έχει δικαστική χροιά και όχι πολιτική», τονίζει υψηλόβαθμη κυβερνητική πηγή και προσθέτει: «Η Βουλή θα ασχοληθεί μόνο όταν η Δικαιοσύνη στείλει το σχετικό φάκελο με τις μηνύσεις κατά συγκεκριμένων προσώπων που έχουν υποβάλλει οι Σαμαράς, Βενιζέλος και Αβραμόπουλος».
Αυτή είναι και η ειδοποιός διαφορά της κυβέρνησης Μητσοτάκη από αυτή του Αλέξη Τσίπρα και του «δόγματος» Πολάκη: «θα κερδίσουμε τις εκλογές, αν βάλουμε κάποιους φυλακή». Μια δήλωση μίσους, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις σε ολόκληρο το δημοκρατικό κόσμο της χώρας.
Η υπόθεση της Novartis έχει περάσει στο στάδιο της Δικαιοσύνης, αλλά είναι ένα ζήτημα που απασχολεί το σύνολο των βουλευτών της ΝΔ και όχι μόνο όσων σπιλώθηκαν πολιτικά.
Επι παραδείγματι, χθες, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου είχε γερή κόντρα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκ. Φάμελλο, αναφορικά με τη διεύρυνση αυτής της υπόθεσης.
Η ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως και ταυτόχρονα ρώτησε επανειλημμένως  τον κ. Φάμελλο, αν συμφωνεί με τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, χωρίς να λάβει ουδεμία απάντηση από το συνομιλητή της.
Υπενθυμίζεται πάντως, γιατί έχει τη ιδιαίτερη σημασία, ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά επιμένει στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής.
«Εάν (ο λαός) μας δώσει πλειοψηφία, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα κάνουμε, θα είναι εξεταστική επιτροπή στη Βουλή για αυτή τη σκευωρία. Η πλειοψηφία θα καλέσει τους δυο μάρτυρες, θα άρει την προστασία τους τους και θα τους κάνουμε μια ερώτηση: “Κύριε ποιος σε έβαλε να πεις αυτά τα ψέματα;”», είχε  δηλώσει προεκλογικά  ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για το επίμαχο θέμα.
Επίσης  κατά το κλείσιμο της ομιλίας του στην ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, πήρε για άλλη μια φορά σαφή θέση για το μείζον θέμα των σκανδάλων της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
«Όλες οι δεσμεύσεις για τη διερεύνηση σκευωριών του παρελθόντος με στόχο να πλήξετε με λάσπη και ψέματα τους πολιτικούς σας αντιπάλους θα διερευνηθούν μέχρι κεραίας κι εύχομαι κανένας από εσάς να μην είναι μπλεγμένος», τόνισε χαρακτηριστικά και επεσήμανε πως αυτό δεν θα γίνει για λόγους ρεβανσισμού, αλλά για λόγους δημοκρατίας.
«Όποιος εργαλειοποίησε τη Δικαιοσύνη και χρησιμοποίησε ψευτομάρτυρες θα έχει τέλος που του αξίζει», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ