today-is-a-good-day
19.2 C
Athens

Ικαρία: Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης της Αγγλίδας αστροφυσικού

Συνεχίζεται το θρίλερ της εξαφάνισης της αγγλίδας αστροφυσικού στην Ικαρία, η οποία αγνοείται από το μεσημέρι της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κινητό τηλέφωνο της 35χρονης Νάταλι Κρίστοφερ άνοιξε το χθες το πρωί, σχεδόν ένα 24ωρο αφότου ο κύπριος σύντροφός της δήλωσε την εξαφάνιση στις Αρχές.

Οι αστυνομικοί εξεπλάγησαν από την εξέλιξη και έστειλαν δύο γραπτά μηνύματα στον αριθμό της κοπέλας, τα οποία έμειναν αναπάντητα.

Δεν είναι γνωστό εάν το κινητό ενεργοποιήθηκε από την ίδια την αστροφυσικό, που σημαίνει ότι ήταν ζωντανή, ή από κάποιον άλλο ο οποίος το βρήκε ή το είχε αποσπάσει.
Ερωτήματα γεννά και το γεγονός ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν εντοπίσει δύο στίγματα εκπομπής από το κινητό της 35χρονης, σε δύο διαφορετικά σημεία του νησιού.

Η υπόθεση απέκτησε μία ακόμα διάσταση χθες το απόγευμα, όταν οι αστυνομικοί βρήκαν αιματοβαμμένα χαρτομάντιλά στο μπάνιο του δωματίου ξενοδοχείου όπου διέμενε η αγνοούμενη με τον σύντροφό της. Στην συνέχεια οι εγκληματολόγοι ανίχνευσαν τρεις κηλίδες αίματος στο μαξιλάρι όπου είχε πλαγιάσει η 35χρονη.

Στην κατάθεσή του ο σύντροφός της απέδωσε την παρουσία αίματος σε ρινορραγία της κοπέλας το βράδυ πριν την εξαφάνισή της. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να συμπεράνουν εάν το αίμα προήλθε από βίαιο χτύπημα.

Οι έρευνες συνεχίζονται με την συμμετοχή δυνάμεων της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, με την βοήθεια και εναέριων μέσων.

Ειδικό κλιμάκιο της ΕΛΑΣ στην Ικαρία

Από χθες το βράδυ έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της νεαρής γυναίκας.

Οι ειδικοί της αστυνομίας θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο του κινητού τηλεφώνου, το οποίο, ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά χθες έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες.

Αμέσως, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία δεν απέφερε καρπούς, γι’ αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

 

Παράλληλα, συνεχίζονται, από αστυνομικούς, πυροσβέστες και εθελοντές, οι έρευνες, με τη συνδρομή και ελικοπτέρου της αστυνομίας στη δύσβατη περιοχή Κεραμέ, ενώ με τη φωτογραφία της αστροφυσικού αναζητούν ταυτόχρονα κάποιον άνθρωπο που μπορεί να την είδε και ίσως να βοηθήσει στον εντοπισμό της.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ