today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Τα ανέκδοτα που συνοδεύονται από ψεύτικο γέλιο είναι πιο αστεία

Ακόμη και το ψεύτικο γέλιο κάνει τις αστείες ατάκες πιο διασκεδαστικές, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε την Τρίτη στο BBC.

Μελετητές από το Πανεπιστημιακό Κολλέγιο του Λονδίνου δοκίμασαν σε 72 εθελοντές 42 αστεία τα οποία κυμαίνονταν από απλώς αστεία έως ξεκαρδιστικά.

Ένας επαγγελματίας κωμικός κατέγραψε αστείες ατάκες που συνοδεύονταν από δύο είδη γέλιου: είτε πραγματικό αυθόρμητο γέλιο είτε ψεύτικό γέλιο.

Βρέθηκε ότι η βαθμολόγηση του πόσο αστείο είναι ένα ανέκδοτο αυξανόταν όταν αυτό συνοδευόταν από γέλιο –ανεξαρτήτως αν ήταν ψεύτικο ή αυθόρμητο- ακόμα και για τα ‘κακά’ αστεία. Πάντως, όταν το γέλιο ήταν αυθόρμητο, οι ατάκες αξιολογούνταν ως ακόμη πιο αστείες.

Η επικεφαλής ερευνήτρια Σόφι Σκοτ εξηγεί ότι «τα αποτελέσματα της παρούσας μελέτης δείχνουν πως το χιούμορ μιας κωμωδίας αυξάνεται βέβαια όταν τα αστεία συνοδεύονται από ψεύτικα γέλια, αλλά τα αυθόρμητα γέλια διασκεδάζουν το κοινό ακόμα περισσότερο».

«Αυτός είναι και ο λόγος που τα ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά προγράμματα γυρίζονται συστηματικά μπροστά σε ζωντανό κοινό», λέει η ίδια και συμπληρώνει πως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τακτικής είναι τα «Φιλαράκια».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ