today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Χανιά: Τα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα θέμα του «Αγροτικού Αυγούστου 2019»

Τα τυποποιημένα κρητικά προϊόντα αποτελούν το βασικό θέμα των εκδηλώσεων «Αγροτικός Αύγουστος 2019», που για ένατη χρονιά διοργανώνουν στα Χανιά η Περιφέρεια, ο Δήμος και το Επιμελητήριο της πόλης.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι εκδηλώσεις του «Αγροτικού Αυγούστου» θα πραγματοποιηθούν από τις 30 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου στην Πλατεία 1866. Περιλαμβάνουν ημερίδες και θεματικές βραδιές με επίκεντρο τα τυποποιημένα αγροτικά προϊόντα, βραδιές γευσιγνωσίας  και βραδιές με παραδοσιακή μουσική και χορούς της Κρήτης.

Τα τυποποιημένα κρητικά προϊόντα θα εκτίθενται σε 30 περίπτερα, ενώ, όπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης, η Περιφέρεια θα συμμετέχει με περίπτερο, όπου θα προβάλλεται το τυποποιημένο κρητικό ελαιόλαδο. «Στόχος μας είναι να προβάλομε την αξία της τυποποίησης ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας όπως είναι το ελαιόλαδο», τόνισε.

Τους πολίτες αλλά και τους επισκέπτες που βρίσκονται στα Χανιά κάλεσε να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, επισημαίνοντας: «Στόχος μας είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας μέσω της τυποποίησης, ώστε τα προϊόντα μας να μπορούν να έχουν την προστιθμένη αξία την οποία δικαιούνται και τη θέση που τους αρμόζει στις αγορές».

Και ο αντιδήμαρχος Χανίων, Ευτύχης Κονταξάκης, κάλεσε τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις του «Αγροτικού Αυγούστου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ