today-is-a-good-day
20.9 C
Athens

Ερντογάν για Κύπρο: Ο τουρκικός στρατός δεν θα διστάσει να ξανακάνει ότι πριν 45 χρόνια

Για μια ακόμη φορά ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζεται προκλητικός, απειλώντας με δεύτερη εισβολή, εάν χρειαστεί, στην Κύπρο, σε γραπτή του δήλωση με αφορμή την επέτειο των 45 χρόνων από τον Αττίλα.

«Αν απειληθεί η ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων κανείς να μην αμφιβάλει πως θα κάνουμε τα ίδια βήματα όπως πριν 45 χρόνια» δήλωσε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Όσοι πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού της Κύπρου και της περιοχής ανήκει μόνο σε αυτούς, θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος σύμφωνα με το τηλεγράφημα που μεταδίδει πρακτορείο Anadolu και συνέχισε:

«Όλος ο κόσμος γνωρίζει την αποφασιστικότητά μας. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι ο ηρωικός τουρκικός στρατός, ο οποίος βλέπει τη Βόρεια Κύπρο ως πατρίδα του, δεν θα διστάσει να κάνει τα ίδια βήματα που έκανε πριν από 45 χρόνια, αν χρειαζόταν για τη ζωή και την ασφάλεια των Τουρκοκύπριοι », αναφέρει στη γραπτή του δήλωση ο Ερντογάν.

«Όσοι ονειρεύονται να αλλάξουν το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρκικού έθνους, θα συνειδητοποιήσουν σύντομα ότι η προσπάθειά τους είναι μάταιη», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ