today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία σε Ναυπακτία και Αντίρριο

Ζημιές σε σπίτια, λόγω εισροής υδάτων, στην αγροτική οδοποιία, εξ΄αιτίας καταπτώσεων χωμάτινων όγκων, καθώς και σε ακτές, λόγω φερτών υλικών, είναι τα πρώτα προβλήματα που καταγράφονται στην περιοχή της Ναυπακτίας και του Αντιρρίου μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, όπως αναφέρει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας της περιφερειακής ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, Χρήστος Τέγας.

Επίσης, ο Χρήστος Τέγας λέει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι μηχανήματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του δήμου Ναυπακτίας εργάζονται συνεχώς για τον καθαρισμό δρόμων από φερτά υλικά, ώστε να γίνεται χωρίς προβλήματα η πρόσβαση των κατοίκων σε σπίτια και καταστήματα.

Συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές της Μακύνειας και του Πλατανίτη αναμένεται να υποβάλλει, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Παναγιώτης Λουκόπουλος.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, νωρίς το πρωί επισκέφθηκε την περιοχή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος συναντήθηκε στην περιοχή του Αντιρρίου με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολο Κατσιφάρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο περιφερειάρχης ενημέρωσε τον υπουργό για την κατάσταση που επικρατούσε, τόσο στην Αιτωλοακαρνανία, όσο και στην Αχαΐα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, αλλά και για τις προσπάθειες που γίνονταν, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όσον αφορά τώρα στην κατάσταση που επικρατεί σε Μακύνεια και Πλατανίτη, ο δήμαρχος είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ότι έχουν πλημμυρίσει πολλά υπόγεια σπιτιών, καθώς και εκτάσεις γης, ενώ όπως πρόσθεσε έχουν παρασυρθεί και αυτοκίνητα.

Επίσης, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λουκόπουλο, δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από το κύμα κακοκαιρίας στις ορεινές κοινότητες.

Ναύπακτος: Περίπου 55 άτομα διέσωσε τα ξημερώματα η Πυροσβεστική υπηρεσία

Περίπου 55 άτομα που κινδύνευαν εξ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων διέσωσε σήμερα τα ξημερώματα η Πυροσβεστική υπηρεσία στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον ‘Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην «Ιονία» οδό.

Μάλιστα η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής εξακολουθεί να είναι μεγάλη, αφού στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν και εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα 80 πυροσβέστες με 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβοι της 6ης ΕΜΑΚ.

Ειδικότερα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο άτομα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υψηλότερους ορόφους. Επίσης ακόμη 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο, ενώ στην γειτονική περιοχή της Μακύνειας διασώθηκαν τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι.

Όσον αφορά τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί σε τούνελ της «Ιονίας» Οδού, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 20 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Τέλος, στην περιοχή του Δρεπάνου Αχαΐας, όπου είχαν εγκλωβιστεί εκατοντάδες θαμώνες κέντρου διασκέδασης, η Πυροσβεστική μετέφερε 58 άτομα σε ασφαλή σημεία, ενώ στην επιχείρηση απεγκλωβισμού πήραν μέρος 30 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Πηγή φωτογραφίας και βίντεο: nafpaktianews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ