today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Η FAZ συγχαίρει την Α.Μέρκελ για τον τρόπο που αντιμετωπίζει την κατάσταση της υγείας της

Η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung αναφέρει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έχει αντιμετωπίσει με πολύ επαγγελματικό τρόπο τα σχόλια του Τύπου σχετικά με τα τρία περιστατικά στα οποία εμφανίστηκε να τρέμει.

«Συνεχίζει τη δουλειά της. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι της είναι πιο δύσκολο να το κάνει απ’ ό,τι υπό κανονικές συνθήκες», τονίζει στο άρθρο της η FAZ.

«Εκφωνεί ομιλίες όπως συνήθως, ταξιδεύει όπως συνήθως και δέχεται επιθέσεις από τους αντιπάλους της όπως συνήθως. Η Μέρκελ συνεχίζει τη δουλειά της πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά και δημοσίως. Κάνει συνεχώς δημόσιες εμφανίσεις. Κάποιοι άνθρωποι δεν έχουν τόσα ραντεβού σε έναν χρόνο όσα είχε η καγκελάριος αυτή την εβδομάδα», συνεχίζει.

«Τρέμοντας ή όχι η καγκελάριος δεν έχει ακυρώσει ούτε μία συνάντηση. Λέει ότι είναι καλά. Αλλά επίσης δεν αγνοεί τα επεισόδια τρόμου ούτε την ανησυχία των πολιτών για αυτά», εξηγεί η FAZ.

«Η Μέρκελ έδωσε μια εξήγηση. Ακούγεται απλό, αλλά στην πραγματικότητα είναι δύσκολο. Είναι ιδιαίτερα δύσκολο για όσους έχουν πολλή εξουσία. Όσο πιο ισχυροί πρέπει να είναι αυτοί οι άνθρωποι, τόσο πιο πολύ γίνεται αντιληπτή η αδυναμία τους. Και όσο πιο δυνατοί είναι στην πραγματικότητα, με τόση μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αντιμετωπίζουν την αδυναμία τους (…)», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

«Η καγκελάριος δεν χρειάζεται να παραδεχθεί ότι έτρεμε. Ήταν προφανές. Θα μπορούσε να μην το σχολιάσει και να πει απλώς ότι είναι καλά».

«Η Μέρκελ έχει δείξει τη δύναμη να μιλά για την αδυναμία όσο λιγότερο γίνεται, αλλά όσο πολύ χρειάζεται», καταλήγει η FAZ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ