today-is-a-good-day
18.5 C
Athens

Γερμανία: Η πλειονότητα των πολιτών θεωρεί ότι η υγεία της Α.Μέρκελ είναι ένα ιδιωτικό ζήτημα

Η πλειονότητα των Γερμανών θεωρεί ότι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, η οποία μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα έχει θεαθεί να τρέμει τρεις φορές, δεν θα πρέπει να καλείται να δώσει στη δημοσιότητα πληροφορίες σχετικά με την υγεία της.

Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση την οποία διενήργησε το ινστιτούτο έρευνας Civey, το 59% των ερωτηθέντων απάντησε ότι η υγεία της Μέρκελ είναι ένα ιδιωτικό ζήτημα.

Περίπου το 34% απάντησε ότι ως ένα πρόσωπο εκλεγμένο σε δημόσιο αξίωμα η Μέρκελ θα πρέπει να ενημερώσει το κοινό για την κατάσταση της υγείας της ενώ το 7% απάντησε ότι είναι αναποφάσιστο ως προς το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η Μέρκελ επέμεινε ότι είναι καλά στην υγεία της στις αρχές της εβδομάδας έπειτα και από το τρίτο επεισόδιο τρόμου που είχε υποδεχόμενη τον φινλανδό πρωθυπουργό Άντι Ρίνε στο Βερολίνο.

Οι ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της ξεκίνησαν στα μέσα Ιουνίου έπειτα από ένα παρόμοιο επεισόδιο τρόμου σε μια εκδήλωση προς τιμήν του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Τότε η Μέρκελ είχε δηλώσει ότι ήταν προϊόν αφυδάτωσης λόγω της μεγάλης ζέστης τη συγκεκριμένη ημέρα. Εννέα ημέρες μετά η καγκελάριος εμφανίστηκε και πάλι να τρέμει κατά την τελετήγ διορισμού της νέας υπουργού Δικαιοσύνης Κριστίνε Λάμπρεχτ από τον γερμανό πρόεδρο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.

Τα τελευταία δύο επεισόδια η Μέρκελ τα απέδωσε σε ψυχολογικούς λόγους επειδή “επεξεργαζόταν” το πρώτο επεισόδιο.

Η Μέρκελ, η οποία θα κλείσει τα 65 της χρόνια στις 17 Ιουλίου, βρίσκεται στην εξουσία 14 χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ