today-is-a-good-day
19 C
Athens

ΚΙΝΑΛ: Συνεδριάζουν τα όργανα για το εκλογικό αποτέλεσμα

Το στίγμα της επόμενης μέρας θα δώσει η Φώφη Γεννηματά, στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου, η οποία θα επιμείνει στη γραμμή της αυτόνομης πορείας.

«Στη νέα Βουλή το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει όποιες αποφάσεις της κυβέρνησης είναι υπέρ των πολιτών, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια» σημειώνουν στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Σε καμία περίπτωση, όμως, δε θα δεχθεί να συμμετάσχει σε κυβερνητικές ευθύνες. Για το λόγο αυτό η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε άμεσα για τις διαγραφές του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και της Λίνας Μενδώνη, μόλις ανακοινώθηκαν στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Μάλιστα, το γραφείο Τύπου του κόμματος εστίασε τα πυρά του στον νέο υπουργό Προστασίας του Πολίτη, εκδίδοντας ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία η αναβάθμιση του υπουργείου του γίνεται μονάχα στα χαρτιά!

Είναι προφανές ότι η κόντρα στη Βουλή στα νομοσχέδια που θα φέρουν τα δύο κυβερνητικά πλέον στελέχη (σ.σ. Χρυσοχοΐδης, Μενδώνη) θα έχει και… άρωμα εμφυλίου. Πρώην συντρόφων για την ακρίβεια.

Καθαρό «όχι» είναι για την ώρα και η απάντηση στο πιθανό φλερτ από την Κουμουνδούρου. Σε αυτό το θέμα, βέβαια, το κλίμα θα διαμορφωθεί σε συνδυασμό με τις τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών, που δεν είναι αντίθετα στο διάλογο.

Πολιτικοί παρατηρητές αναμένουν με ενδιαφέρον τις τοποθετήσεις του Γιώργου Πσπανδρέου και του Γιώργου Καμίνη, δύο πολιτικών που έχουν πέρασμα και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα εδώ είναι ποιος θα τραβήξει ποιον και προς τα που: οι ψηφοφόροι τα στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ ή τα στελέχη τους ψηφοφόρους στο Κίνημα Αλλαγής. Για το λόγο αυτό η Φώφη Γεννηματά θα επισημάνει την ανάγκη τα κορυφαία στελέχη να κινούνται όλα στο ίδιο μήκος κύματος.

Το ίδιο θα επισημάνει και στους νέους βουλευτές, στην πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ερχόμενη εβδομάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ