today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

ΗΠΑ: Δύο στρατιωτικοί κατηγορούνται για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Δύο Αμερικανοί στρατιώτες κατηγορούνται ότι βοήθησαν μετανάστες χωρίς χαρτιά να διασχίσουν τα σύνορα από το Μεξικό στις ΗΠΑ.

Ο Μπάιρον Νταρνέλ Λόου ο Β’ και ο Ντέιβιντ Σαλασάρ- Κιντέρο, δύο μέλη των Πεζοναυτών, συνελήφθησαν από μια περίπολο της υπηρεσίας φύλαξης συνόρων στις 3 Ιουλίου την ώρα που μετέφεραν τρεις μετανάστες χωρίς χαρτιά περίπου 10 χιλιόμετρα από τα μεξικανικά σύνορα στην Γιακούμπα της Καλιφόρνιας.

Στο πίσω μέρος του οχήματός τους τρεις Μεξικανοί ήταν διατεθειμένοι να πληρώσουν 8.000 δολάρια ο καθένας «για να εισέλθουν παράτυπα στις ΗΠΑ», αν και δεν γνώριζαν ακριβώς σε ποιον θα έπρεπε να δώσουν τα χρήματα.

Οι δύο στρατιώτες από τη βάση Καμπ Πέντλετον, κοντά στο Σαν Ντιέγκο, κατηγορούνται ότι μετέφεραν αυτούς τους τρεις μετανάστες προκειμένου «να κερδίσουν χρήματα», σύμφωνα με την αναφορά της υπηρεσίας φύλαξης συνόρων.

Κατά την ανάκρισή τους οι δύο άνδρες κατηγόρησαν ο ένας τον άλλο. Παραδέχθηκαν ότι κέρδιζαν 500 με 1.000 δολάρια για κάθε μετανάστη που μετέφεραν παράνομα στις ΗΠΑ.

Κατηγορίες εναντίον τους απαγγέλθηκαν επισήμως τη Δευτέρα, σύμφωνα με την Washington Post.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στρατιωτικοί εμπλέκονται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Αντίστοιχες περιπτώσεις καταγράφηκαν το 2014, το 2017 όπως και πέρυσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ