today-is-a-good-day
21.4 C
Athens

Telegraph: Το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδοτεί το τέλος του αριστερού λαϊκισμού στην Ελλάδα

Με εκτενές δημοσίευμα η Telegraph αναλύει το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου αναφέροντας πως οι πρόωρες εκλογές που προκήρυξε ο Αλέξης Τσίπρας εξελίχθηκαν άσχημα γι αυτόν, καθώς τελικά έχασε την εξουσία από τη Νέα Δημοκρατία.

Το άρθρο τονίζει πως το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδότησε το τέλος της σχέσης της Ελλάδας με την ριζοσπαστική αριστερά κατά την διάρκεια της ταραχώδους περιόδου της σκληρής λιτότητας προκειμένου να παραμείνει στην ευρωζώνη.

“Τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι πλήρωσε το τίμημα επειδή υποσχέθηκε να αντιταχθεί στην λιτότητα και κατόπιν έκανε θεαματική μεταβολή με αντάλλαγμα ένα νέο πρόγραμμα διάσωσης. Τα άσχημα αποτελέσματα του κόμματος στις ευρωεκλογές ανάγκασαν τον κ Τσίπρα να προκηρύξει εθνικές εκλογές ελπίζοντας να ανακόψει την προέλαση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, γόνου πολιτικής δυναστείας προς τις οποίες συχνά στρέφονται οι Έλληνες”, αναφέρει χαρακτηριστικά η Telegraph.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάσας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατάκτησε την πρώτη αυτοδυναμία εδώ και δέκα χρόνια, έχοντας τη δυνατότητα να κυβερνήσει χωρίς να εξαρτάται από την υποστήριξη άλλων κομμάτων.

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας η βρετανική εφημερίδα εξηγεί πως περιλαμβάνει μείωση των φόρων με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης, την επιστροφή της ευημερίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Η Telegraph αναφέρει, τέλος, ότι οι δεσμεύσεις για χαμηλή φορολογία είχαν ιδιαίτερη απήχηση σε μια χώρα όπου τα εισοδήματα της μεσαίας τάξης ψαλιδίστηκαν και η ανεργία παραμένει η υψηλότερη στην ευρωζώνη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ