Μέτρα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, αναμένει το ΒΕΘ από τη νέα κυβέρνηση

ΑΠΕ

“Σαφείς” και “αναγκαίες” χαρακτηρίζει η διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει η νέα ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να “ξαναπάρει μπρος η ατμομηχανή της οικονομίας”, όπως επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του φορέα, όπου τονίζεται ακόμη ότι “οι πολίτες με τη χθεσινή τους ψήφο στις εθνικές εκλογές έστειλαν το αίτημα για σταθερότητα και προοπτική”.
“Είναι απαραίτητη η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, ως προϋπόθεση για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τόσο των επιχειρήσεων όσο και της ελληνικής οικονομίας. Οι προτεραιότητες που θα πρέπει να θέσει η νέα κυβέρνηση είναι σαφείς και αναγκαίες, προκειμένου να ξαναπάρει μπρος η ατμομηχανή της οικονομίας, που τα τελευταία χρόνια μετά βίας δείχνει να προχωρά”, τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΒΕΘ, “απαιτείται η εφαρμογή νέας εθνικής πολιτικής για τη μεταποίηση -με ενίσχυση δυναμικών κλάδων, πολιτικές για τη μείωση του ενεργειακού κόστους και νέα στρατηγική για τη χρηματοδότηση επενδύσεων- αλλά και συγκεκριμένα μέτρα για την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας: ευέλικτα χρηματοδοτικά εργαλεία, κίνητρα και παρεμβάσεις που ευνοούν την επιχειρηματική μεγέθυνση, την εξωστρέφεια και την πρόσβαση στην καινοτομία”.
Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση, βασικό ζητούμενο είναι η εξυγίανση και η βελτίωση του χρηματοδοτικού περιβάλλοντος για τις επιχειρήσεις, ενώ και το  ασφαλιστικό σύστημα θα πρέπει να βρεθεί ψηλά στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης. Κατά τους Βορειοελλαδίτες βιοτέχνες, απαιτείται επίσης, η προώθηση σειράς μεταρρυθμίσεων και μέτρων, που θα συμβάλουν στη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και θα επιταχύνουν την ανάπτυξη.