today-is-a-good-day
17 C
Athens

Κ. Τζαβάρας: Ξεκινάει μία καινούρια σελίδα ιστορίας

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει όλα τα προσόντα ενός νέου πολιτικού ηγέτη, που απαιτούνται για να κάνει αυτό που υποσχέθηκε πράξη και εμείς όλοι θα τον στηρίξουμε», δήλωσε ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Τζαβάρας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Δεν ξεκινάει μόνο μια καινούρια μέρα για την Ελλάδα, ξεκινάει και μια καινούρια σελίδα ιστορίας, την οποία καλείται ο νέος πρωθυπουργός να τη γράψει υπεύθυνα, σοβαρά και με τρόπο που δε θα έχει καμία ανοχή από την πλευρά του λαού, καλείται να τη γράψει με βάση αυτό ακριβώς που ζήτησε από το ελληνικό λαό: Ισχυρή εντολή για μια πολιτική αλλαγή και για μια αυτοδύναμη Ελλάδα», επισήμανε ο κ. Τζαβάρας.

Ερωτηθείς για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου απάντησε: «Σημασία έχει το αν όλοι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε αυτό που ο λαός μας έδωσε την εντολή να πραγματοποιήσουμε και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από μια πολιτική αλλαγή, την οποία έχει ανάγκη η χώρα, κυρίως στο επίπεδο των μεταρρυθμίσεων, κυρίως στο επίπεδο του ξεκαθαρίσματος των όρων της λειτουργίας της οικονομίας, γιατί εδώ πρέπει επιτέλους αυτοί που περιμένουν απ’ έξω για να επενδύσουν τα κεφάλαιά τους στην Ελλάδα να έχουν τη βεβαιότητα ότι θα συναντήσουν ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, ένα φιλο-επενδυτικό κλίμα, δε θα αντιμετωπίσουν μια κυβέρνηση που αναλώνεται καθημερινά σε ταξικές αναλύσεις και ταξικές δράσεις, όπως έλεγε ο κ. Τσακαλώτος, τα οποία βεβαίως ανήκουν σε μια εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί».

Σχετικά με την τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, που αποτελεί το πρώτο θέμα του σημερινού Eurogroup, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης ο βουλευτής παρατήρησε ότι «φρόντισε ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έφευγαν από την εξουσία, να σπείρουν αυτά τα αγκάθια στον δρόμο στην κυβερνητική πορεία του κ. Μητσοτάκη» και «αυτό είναι πραγματικά μία από τις πλευρές της πολιτικής της κυβερνητικής του κ. Τσίπρα, που πρέπει να τις αποδοκιμάσουμε», γιατί «ενώ ήξερε ότι όλα αυτά που έκανε -η διάθεση κονδυλίων για προεκλογικούς σκοπούς- ήταν κάτι το οποίο θα έθετε σε δοκιμασία όλα αυτά τα οποία είχε αναλάβει να υπηρετήσει απέναντι στους δανειστές, εντούτοις το επιχείρησε μόνο και μόνο γιατί αυτό που τον ενδιέφερε ήταν το κόμμα του και η εκλογική επιτυχία του ιδίου, παρά η συνεπής τήρηση των όσων είχε αναλάβει και είχε δεσμευτεί να υλοποιήσει στο πλαίσιο των συμφωνιών που είχε κάνει με τους εταίρους και τους θεσμούς».

Σχολιάζοντας τη μη είσοδο της Χρυσής Αυγής στο κοινοβούλιο ο κ. Τζαβάρας επισήμανε: «Είναι η μεγάλη δημοκρατική κατάκτηση της λαϊκής ετυμηγορίας των εκλογών αυτών. Είχα την ευκαιρία ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος να συγκρουστώ με αυτή την ομάδα των δήθεν αντισυστημικών βουλευτών, που ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να φέρουν το περιθώριο και τον υπόκοσμο της κοινωνίας στο κοινοβούλιο. Ακόμη και σε επίπεδο διανοητικό, γλωσσικό και επιχειρηματολογίας, αυτό που ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια ήταν μία απίστευτη χυδαιότητα. Ευτυχώς ο ελληνικός λαός συνειδητοποίησε ότι με αυτού του είδους τις ακραίες συμπεριφορές δεν μπορεί να λειτουργήσει η δημοκρατία και γι’ αυτό τους έστειλε εκεί που έπρεπε».

Σε ό,τι αφορά την είσοδο του κόμματος «Ελληνική Λύση» στη Βουλή ο κ. Τζαβάρας εξέφρασε την άποψη ότι «δεν έχει καμία σχέση από πλευράς ιδεολογίας με τη Χρυσή Αυγή κι αυτό πιστεύω ότι θα φανεί, γιατί όσο κι αν ο κ. Βελόπουλος εισάγει στο πολιτικό παιχνίδι έναν λόγο αντισυστημικό, αυτός ο λόγος δεν έχει τα στοιχεία της ναζιστικής ή νεοναζιστικής ιδεολογίας που ήταν ο πολιτικός λόγος, που άρθρωνε η Χρυσή Αυγή».

Ερωτηθείς για την πιθανή -σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που διακινούνται- υπουργοποίηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη τόνισε ότι εφόσον επιβεβαιωθεί είναι «μία τυπική περίπτωση διεύρυνσης από έναν χώρο της ευρύτερης κεντρώας παράταξης».

Κληθείς να σχολιάσει το εκλογικό ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Είναι πράγματι μία επιτυχία του κ. Τσίπρα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες και κυρίως μετά το πολύ ηχηρό αποτέλεσμα της ήττας των ευρωεκλογών έβαλε τα δυνατά του για να αυξήσει το πολωτικό κλίμα και ουσιαστικά πέτυχε να συσπειρώσει γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ αυτό που ο ίδιος λέει Προοδευτική Συμμαχία. Θεωρώ όμως ότι παρόλο που ισχυρίζεται ότι δεν ηττήθηκε στρατηγικά […] το βέβαιο είναι ότι ο κ. Τσίπρας ηττήθηκε προσωπικά, ιδεολογικά, ηττήθηκε σε όλα τα αφηγήματα τα οποία είχε καλλιεργήσει συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια, ξεκινώντας από τον διχασμό που είχε σπείρει και καλλιεργήσει και την απάντηση την πήρε χθες από τον πρωθυπουργό από τη πρώτη δήλωσή του που είπε ότι θα είναι ο πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και όχι αυτών που τον ψήφισαν, όπως έλεγε ο κ. Τσίπρας. Αυτή είναι η μεγάλη ηθική διαφορά, αυτή είναι η μεγάλη αξία που έχει ο λόγος της φιλελεύθερης παράταξης, όταν αρθρώνεται και διατυπώνεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ