today-is-a-good-day
21.7 C
Athens

Σταύρος Καλαφάτης: Να ανάψουμε ξανά τη φλόγα των προσδοκιών μας!

Είναι στο χέρι όλων μας, κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα, η 7η Ιουλίου, να μείνει χαραγμένη στη μνήμη, ως η μέρα που όλοι μαζί, ανάψαμε ξανά τη φλόγα των χαμένων προσδοκιών της κοινωνίας μας και ιδίως της νέας, της αδικημένης γενιάς της Πατρίδας μας. Είναι, άλλωστε, κοινή πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο να σέρνεται αιχμάλωτη σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες. Δεν μπορεί να παραπαίει ανάμεσα σε αυταπάτες και πειράματα. Πάνω από όλα, όμως, δεν αντέχει ούτε μια μέρα ακυβερνησίας. Δεν αντέχει κενό εξουσίας. Δεν αντέχει νέους κινδύνους εθνικής περιπέτειας. Το εθνικό συμφέρον απαιτεί, όσο ποτέ στο παρελθόν σταθερότητα και σίγουρα βήματα μπροστά. Και για αυτό ακριβώς, στις 7 Ιουλίου, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για ισχυρή λαϊκή εντολή στη ΝΔ. Είναι η ώρα κάθε πολίτης να δώσει το παρών, στην προσπάθεια να κάνουμε την Ελλάδα ξανά υπερήφανη.

του Σταύρου Καλαφάτη

Οφείλουμε την ώρα αυτή, να στείλουμε ξεκάθαρα μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση:
• Ότι για μας, η Μακεδονία δεν είναι μόνο κάποια στρέμματα γης. Είναι αδιάσπαστη κληρονομιά των Ελλήνων. Είναι κομμάτι της ψυχής μας.
• Ότι θέλουμε το διάλογο με τους γείτονές μας, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου. Αυθαίρετες διεκδικήσεις σε βάρος των δικαίων μας δεν δεχόμαστε.
• Ότι εμπιστευόμαστε την παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, όταν άλλοι αναζητούσαν τρίτους δρόμους και την κράτησε στην Ευρωζώνη, όταν άλλοι συνωμοτούσαν για την έξοδό της.
• Ότι έχουμε εμπιστοσύνη στο σχέδιο της ΝΔ για την οικονομία: με μείωση φόρων και εισφορών, πάταξη της γραφειοκρατίας, ενίσχυση ρευστότητας. Και με ένα κυρίως σκοπό: Περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές.
• Ότι θέλουμε πραγματικά μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας. Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Πόρους για τους άνεργους. Αύξηση αφορολόγητου ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών. Ενίσχυση για κάθε παιδί που έρχεται στον κόσμο.
• Ότι χρειαζόμαστε καλύτερες υπηρεσίες υγείας για όλους. Ουσιαστική συμβολή της Πολιτείας στην πρόληψη και πλήρη περίθαλψη στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
• Ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε τα Πανεπιστήμιά μας στα χέρια μπαχαλάκηδων, τραμπούκων και ναρκέμπορων. Δεν θα αφήσουμε τα σπίτια, τις δουλειές τις γειτονιές στο έλεος εγκληματιών.
• Ότι αστυνομικοί, λιμενικοί, πυροσβέστες, δεν είναι ιδεολογικός εχθρός, αλλά παιδιά και οικογενειάρχες της διπλανής πόρτας που διακινδυνεύουν καθημερινά για τη δική μας ασφάλεια.
• Ότι θα αλλάξουμε τους νόμους που αποθρασύνουν τους κάθε λογής εγκληματίες.
Στις 7 Ιουλίου, χρέος όλων να είμαστε παρόντες. Κανένας να μην λείψει. Καμιά ψήφος να μην χαθεί. Την Κυριακή σηκώνουμε μια –και μόνο μια- σημαία. Την ελληνική. Με τη βοήθεια του Θεού και πίστη στις δυνατότητές μας, οι Έλληνες μπορούμε να τα καταφέρουμε. Και θα τα καταφέρουμε.

Ο Σταύρος Καλαφάτης είναι υποψήφιος Βουλευτής στην Α΄Περιφέρεια Θεσσαλονίκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ