today-is-a-good-day
16.8 C
Athens

Οι τελικές εκτιμήσεις των στοιχηματικών εταιριών για τις εκλογές της Κυριακής

Καθαρή νίκη και αυτοδυναμία στη ΝΔ δίνουν οι στοιχηματικές εταιρείες, δυο ημέρες πριν από τις εθνικές εκλογές. Η πολύ μικρή απόδοση που δίδεται στη ΝΔ, κλείνει ερμητικά κάθε χαραμάδα ελπίδας για ανατροπή του αποτελέσματος στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας στις τελευταίες ομιλίες και συνεντεύξεις του.

Του Κώστα Πασίση

Οι εκτιμήσεις των bookmakers έχουν ειδικό βάρος και θεωρούνται περισσότερο αυθεντικές ακόμη και από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων καθώς πίσω από τις αποδόσεις δεν κρύβονται σκοπιμότητες…
Στο «χρηματιστήριο» του τζόγου δεν επιτρέπονται λάθη γιατί έχουν υψηλό τίμημα για τις εταιρείες.

Δυο εικοσιτετράωρα πριν πέσει η αυλαία των εκλογών, η νίκη της ΝΔ, σύμφωνα με την εταιρεία στοιχημάτων, θεωρείται βέβαιη καθώς η απόδοση που δίνει για επικράτηση στις εκλογές της Κυριακής είναι μόλις… 1,005.

Το «σενάριο» να βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ «δίνει» απόδοση 19,00, ενώ ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με απόδοση 250,00.

Στο ενδεχόμενο αν θα υπάρξει νίκη του πρώτου κόμματος με αυτοδυναμία, το «Ναι», έχει πολύ χαμηλό odds 1,25, πιθανότητα 80%!
Αντίθετα, η περίπτωση της μη αυτοδυναμίας «πληρώνει» με 3,75, ήτοι πιθανότητα επαλήθευσης 26,67%.
Σε ό,τι αφορά τη διαφορά των δυο μεγάλων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, από τις αποδόσεις, προκύπτει ότι το πιθανότερο σενάριο είναι η ΝΔ να κερδίσει με διαφορά μικρότερη των 9,75 μονάδων.
Ωστόσο, η διαφορά με ποσοστό μεγαλύτερο του 9,75% είναι ρεαλιστική, καθώς η σχετική απόδοση είναι της τάξης του 2,35. Δηλαδή πιθανότητα 42,55%
Για το ποσοστό της ΝΔ, στις εκλογές της 7ης Ιουλίου οι bookmakers προβλέπουν άνω του 37,5% (απόδοση 1,60). Για το ενδεχόμενο να είναι, μικρότερο του 37,5%, η απόδοση είναι στο 2,25.
Στο ΚΙΝΑΛ δίδεται ένα ποσοστό μεγαλύτερο του 7,25% (απόδοση 1,80), έναντι ποσοστού μικρότερου του 7,25% (απόδοση 1,95).
Για το ΚΚΕ φαίνεται πως είναι πιθανότερο το σενάριο να ξεπεράσει το όριο του 5,25%, odds 1,55, καθώς η περίπτωση να είναι κάτω του 5,25% πληρώνει με odds 2,35.

Το «θρίλερ» με τα μικρά κόμματα

«Θολό» είναι το τοπίο με τα μικρότερα κόμματα, με τη Χρυσή Αυγή να έχει απόδοση 1,72 για ποσοστό κάτω του 4% και απόδοση 2,05 για ποσοστό μεγαλύτερο του 4%. Η εκτίμηση πάντως για την Χρυσή Αυγή είναι ότι η πορεία της είναι φθίνουσα χωρίς να αποκλείεται να μείνει και εκτός Βουλής στο τέλος.
Το ΜεΡΑ25, που έχει απόδοση 1,40 για ποσοστό μεγαλύτερο του 3,5%, καθώς και η Ελληνική Λύση με 1,87 για ποσοστό μεγαλύτερο του 3,25%, δείχνουν να εισέρχονται στη Βουλή.
Αντίθετα εκτός Κοινοβουλίου φαίνεται ότι μένει η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη, απόδοση 1,5 για ποσοστό μικρότερο του 1,5%.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ