today-is-a-good-day
23.3 C
Athens

Κ.Μητσοτάκης σε HBO: Το μεγάλο στοίχημα είναι η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης

Μία διαφορετική συνέντευξη παραχώρησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή VICE NEWS και τον πολυβραβευμένο Σέιν Σμίθ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου HBO.

Η εκ βαθέων συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ιδρυτή του VICE Σέιν Σμιθ μεταδόθηκε στις 02.30 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) στη ζώνη prime time του κορυφαίου καναλιού HBO στις ΗΠΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε στη συνέντευξη ότι «Πιστεύω ότι η κοινωνία συνειδητοποίησε ότι η εκλογή λαϊκιστών στην εξουσία δεν είναι λύση για τα βασικά οικονομικά προβλήματα, ούτε οι λαϊκιστές στην εξουσία». Ο ίδιος παρουσιάζεται από το VICE ως ο πολιτικός που θα πάει κόντρα στη διολίσθηση της Ευρώπης στο λαϊκισμό.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον πρόεδρο της ΝΔ πώς σκοπεύει να υλοποιήσει τις μειώσεις φόρων που έχει υποσχεθεί όταν η ελληνική οικονομία είναι αντιμέτωπη με ένα πολύ μεγάλο χρέος και χαμηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

«Η πρόκληση κλειδί είναι να αποκαταστήσουμε τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Έχουμε τελειώσει με την τελευταία τετραετία της παρούσας κυβέρνησης. Ουσιαστικά είχαμε ανεμική ανάπτυξη. Εάν η οικονομία αναπτυχθεί ταχύτερα οι πιστωτές μας θα είναι ευτυχείς επειδή το χρέος θα ξεπληρωθεί πιο εύκολα», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ