today-is-a-good-day
22.1 C
Athens

«Η Ελλάδα ξεκινά από τα νησιά μας» – Γράφει η Μίκα Ιατρίδη

Τα σύνορα της κάθε χώρας είναι οι άνθρωποι της. Χωρίς αυτούς, σύνορα δεν μπορεί να υπάρξουν. Αυτό είναι το ουσιαστικό μήνυμα που εξέπεμψε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Δωδεκάνησα, κατά την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας της παράταξης μας.

Άρθρο της Μίκας Ιατρίδη*

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέπτεται τα Δωδεκάνησα. Οι τακτικές επισκέψεις του αποδεικνύουν το ουσιαστικό ενδιαφέρον που επιδεικνύει η παράταξη μας και τα στελέχη της για τον ακριτικό αυτό τόπο. Αποδεικνύουν τη δέσμευση όλων μας να προχωρήσουμε μπροστά και να φτιάξουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα νησιά μας, ένα μέλλον που μας αξίζει.

Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, οι νησιώτες και οι νησιώτισσες έχουν, πλέον, μέτρο σύγκρισης. Μπορούν να κρίνουν στη βάση των πεπραγμένων της κάθε παράταξης που κυβέρνησε, μπορούν και βλέπουν τα χειροπιαστά αποτελέσματα των πολιτικών της κάθε μίας.

Μπορούμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Να αναγνωρίσουμε τις δυνατότητες των νησιών μας, αλλά να είμαστε και σε εγρήγορση σχετικά με τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσουμε.
Και οι προκλήσεις αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Ρόδο, την Κω, την Κάλυμνο και το Καστελόριζο.

Με πίστη ότι η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα και έχει τη δυνατότητα να υπερασπιστεί τα απαράβατα δικαιώματα της. Με πίστη ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και τις κατάλληλες δυνάμεις για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση. Αυτό είναι η άποψη όλων των νησιωτών. Απόψεις περί «μη ύπαρξης θαλάσσιων συνόρων» δεν μπορεί να τις δεχθεί κανένας ακρίτας και αυτό φάνηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Με πίστη ότι μπορεί να εφαρμοστεί μια άλλη οικονομική πολιτική, με λιγότερους φόρους, όπου αυτό είναι εφικτό, ώστε να δοθούν ουσιαστικά κίνητρα για ανάπτυξη. Κεντρικό σημείο αυτής της πολιτικής δεν μπορεί παρά να είναι η προσπάθεια να επανέλθουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ για τα όλα τα νησιά του Αιγαίου. Καθεστώς που η ΝΔ είχε καταφέρει και είχε υπερασπιστεί ως κυβέρνηση με επιτυχία. Απόψεις περί «μη ανάγκης διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και κατάργησης τους» δεν μπορεί να τις δεχθεί κανένας ακρίτας και αυτό φάνηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Με πίστη ότι μπορεί να γίνει καλύτερη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. Η χώρα έχει σύνορα και πρέπει να έχει αποτελεσματικές διαδικασίες χορήγησης ασύλου σε όσους το δικαιούνται. Δεν μπορεί μια κυρίαρχη χώρα να μην γνωρίζει ποιοι, γιατί και πως εισέρχονται στο έδαφός της. Απόψεις ότι «η χώρα δέχεται τους πάντες και τα πάντα» δεν μπορεί να τις δεχθεί κανένας ακρίτας και αυτό φάνηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Με πίστη ότι τίποτε από όλα αυτά δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει ουσιαστική ενότητα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος και σαφής. Είμαστε λίγοι και δεν περισσεύει κανείς. Ενωμένοι, μόνο, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και τις προκλήσεις του άμεσου μέλλοντος.

Πολύ περισσότερο εδώ, στις εσχατιές του Αιγαίου, δεν έχουμε την πολυτέλεια να είμαστε διχασμένοι. Πρέπει να δουλέψουμε για όλα τα νησιά, για όλους τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Απόψεις «ή εμείς, ή αυτοί» δεν χωρούν στη λογική κανενός ακρίτα νησιώτη και αυτό φάνηκε στις πρόσφατες ευρωεκλογές.

Η ΝΔ εκφράζει το νέο πατριωτισμό και τη νέα εθνική αυτοπεποίθηση που απαιτούν οι μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Για μια Ελλάδα περήφανη. Για να υπερασπιστούμε στο ακέραιο τα δίκαιά μας στο Αιγαίο

Στις λίγες ημέρες που απομένουν για τις εκλογές, προχωράμε με ενότητα. Προχωράμε με μετριοπάθεια αλλά πάθος για τη χώρα. Προχωράμε με ηρεμία, ψυχραιμία, αλλά και αποφασιστικότητα. Ενωμένοι, ξεκινάμε το αύριο, με ισχυρή ανάπτυξη, με αυτοδύναμη Ελλάδα.

*Η Μίκα Ιατρίδη είναι υποψήφια Βουλευτής Δωδεκανήσου με τη Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ