Βανάκι για παγωτά με μηδενικούς ρύπους

247

Έχουν επικριθεί τα παραδοσιακά βανάκια-παγωτατζίδικα για τις ρυπογόνες εκπομπές τους, καθώς η μηχανή είναι συνεχώς αναμμένη για να δίνει ρεύμα στα ψυγεία. Η απάντηση ήλθε από τη Nissan: ένα ηλεκτροκίνητο βανάκι-παγωτατζίδικο, βασισμένο στο e-nv200 της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας, με μπαταρία 40 kwh που του επιτρέπει να καλύπτει 200 χιλιόμετρα μεταξύ δύο επαναφορτίσεων.

Επιπλέον, αντί να προσελκύει τους πελάτες με κουδούνισμα -κάτι το οποίο ενοχλεί πολλούς γονείς- ο οδηγός-παγωτατζής με ένα κουμπί ενεργοποιεί ένα τουίτ το οποίο δίνει την ακριβή θέση του αυτοκινούμενου παγωτατζίδικου, κάνοντας χρήση της υπηρεσίας τοποθεσιών «what3words». Η εν λόγω υπηρεσία χωρίζει την επιφάνεια του πλανήτη σε τοποθεσίες 3×3 μέτρων, κάθε μία με διεύθυνση από τρεις λέξεις και έτσι επιτρέπει στους πελάτες να εντοπίσουν το βανάκι σε απίθανα σημεία, όπως μια παραλία ή ένα πάρκο.

«Το παγωτό το απολαμβάνουν σ’ όλον τον κόσμο, αλλά οι πελάτες έχουν όλο και μεγαλύτερη επίγνωση της επίπτωσης στο περιβάλλον του τρόπου που παράγουμε αυτά τα καλούδια, και του λεγόμενου «last mile» για να φτάσουν σε εμάς» υπογράμμισε ο διαχειριστικός διευθυντής στη Nissan Motor GB Ltd, Καλιάνα Σιβαγκνανάμ. «Με το να απαλείψουμε τις βλαβερές εκπομπές από την εξάτμιση και με το να αυξήσουμε τη χρήση, εκ μέρους μας, ανανεώσιμης ενέργειας, μπορούμε να συμβάλουμε στο να κάνουμε καλύτερο αυτόν τον κόσμο για όλους μας» πρόσθεσε.