today-is-a-good-day
12.4 C
Athens

Στην ενοποίηση δρόμων της παλιάς πόλης προχωρά ο δήμος Χανίων

Στην ενοποίηση δρόμων της παλιάς πόλης των Χανίων προχωρά ο δήμος, καθώς μετά την ολοκλήρωση του έργου πεζοδρόμησης της οδού Χάληδων υπεγράφη η σύμβαση για το έργο ανακατασκευής του οδοστρώματος της οδού Καραολή Δημητρίου, προϋπολογισμού μελέτης 120.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο του έργου, το βασικό στοιχείο της επέμβασης είναι η διάστρωση του οδοστρώματος, με φυσικούς κυβόλιθους, στο επίπεδο της στάθμης των πεζοδρομίων ώστε να ενοποιηθεί η οδός τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά με την οδό Χάληδων, όπως αυτή διαμορφώνεται.

Η έναρξη των εργασιών θα γίνει την 1η Νοεμβρίου 2019, ώστε, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, «να μην υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία της παλιάς πόλης, κατά τη θερινή περίοδο».

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας, με την ολοκλήρωση του έργου και στην Καραολή Δημητρίου ενοποιείται ουσιαστικά ένα σημαντικό κομμάτι που αφορά την πρόσβαση στην παλιά πόλη μέχρι και την είσοδό της στην πλατεία Συντριβανίου. «Ολοκληρώνεται μια παρέμβαση σε ένα πολύ ζωτικό σημείο της παλιάς πόλης» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ