today-is-a-good-day
23.9 C
Athens

Κ.Μπάρκας: Εμείς κληθήκαμε να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση

«Κατηγορηθήκαμε για επιδοματική πολιτική από ένα κόμμα, όπως η Νέα Δημοκρατία, το οποίο, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, έφεραν την κρίση στη χώρα μας, φτωχοποίησαν βάναυσα την ελληνική κοινωνία, αφήνοντάς την απροστάτευτη. Εμείς κληθήκαμε να μην αφήσουμε κανέναν μόνο του στην κρίση, να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ προστασίας για όλους» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας και υποψήφιος βουλευτής Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

«Ένα κράτος πρέπει να είναι κοινωνικό όχι για ψηφοθηρικούς λόγους, αλλά γιατί μόνο έτσι προστατεύει τους πολλούς, όπως γίνεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες. Στην Ελλάδα, με επιλογή των κομμάτων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, δεν δημιουργήθηκε ποτέ ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος. Είχαμε εμείς την υποχρέωση να το κάνουμε για όλους αυτούς που βρέθηκαν χωρίς δουλειά, που βρέθηκαν εκτός του συστήματος υγείας» ανέφερε ο κ. Μπάρκας.

Αναφορικά με το αναπτυξιακό επίδικο της επόμενης ημέρας, ο κ. Μπάρκας τόνισε πως, «δυστυχώς, για τη χώρα υπήρξαν κυβερνήσεις οι οποίες συνοδεύονταν από κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες. Να θυμίσω πως, στο παρελθόν, πλειάδα επιχειρηματιών χρησιμοποίησαν το πολιτικό τους μέσο, για να χρηματοδοτήσουν επιχειρήσεις “φούσκες”. Το θέμα, λοιπόν, είναι ποιος παράγει και για ποιον παράγει».

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός Εργασίας υπογράμμισε πως «η ΝΔ έχει πια διολισθήσει από τον φιλελευθερισμό προς την ακροδεξιά. Δεν ψήφισε κανένα “φιλελεύθερο” μέτρο από αυτά που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και έχουν χρόνια τώρα λυθεί στην Ευρώπη».

Τέλος, ο κ. Μπάρκας σημείωσε πως «η επαναφορά του δικαιώματος των Ελλήνων που ζουν στην Αλβανία να παίρνουν το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων δεν ήταν μία προεκλογική κίνηση, αλλά διόρθωση μιας αδικίας της κυβέρνησης Σαμαρά–Βενιζέλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ