today-is-a-good-day
19.5 C
Athens

Γερμανικός Τύπος: Οι δεξιός λαϊκιστής, πρώην εταίρος του Τσίπρα δεν κατεβαίνει στις εκλογές

Αναφορά στην απόφαση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να μην κατέβουν στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, κάνει ο γερμανικός Τύπος.

«Spiegel»

«Kυβερνητική κρίση στην Ελλάδα: Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος του Τσίπρα δεν κατεβαίνει στις εκλογές», είναι ο τίτλος άρθρου του γερμανικού περιοδικού «Der Spiegel» που σχολιάζει την ανακοίνωση του Πάνου Καμμένου ότι το κόμμα των ANEΛ δεν θα είναι υποψήφιο στις 7 Ιουλίου.

«Η αποχώρηση του πρώην υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση Τσίπρα, είχε βυθίσει την Ελλάδα σε μια σοβαρή πολιτική κρίση. Τώρα, ο δεξιός λαϊκιστής δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα είναι πλέον υποψήφιος στις εκλογές», αναφέρει το γερμανικό δημοσίευμα.

«Die Zeit»

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit». «Ο πρώην εταίρος στο συνασπισμό του Τσίπρα δεν θα κατέβει στις εκλογές», γράφει η εφημερίδα και προσθέτει: «Οι δεξιοί λαϊκιστές «Ανεξάρτητοι Έλληνες», πρώην εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, δεν θα κατέβουν στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές… Στις ευρωεκλογές, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που στηρίζουν ένα εθνικιστικό πρόγραμμα και τάσσονται κατά των μνημονίων, έλαβαν ποσοστό μόλις 0,8% των ψήφων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ