today-is-a-good-day
23.5 C
Athens

Δ.Τζανακόπουλος: Απολύτως αναστρέψιμο το αποτέλεσμα αν προβάλουμε με τόλμη το πρόγραμμα μας

«Οι εθνικές κάλπες δεν είναι ευρωεκλογές», «τα διλήμματα στις εθνικές εκλογές είναι τελείως διαφορετικά και αφορούν το ποιος και με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει», αναφέρει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Realnews”, υποστηρίζοντας ότι «το αποτέλεσμα είναι απολύτως ανατρέψιμο αν προβάλλουμε με τόλμη, αποφασιστικότητα και σαφήνεια το δικό μας πολιτικό πρόγραμμα».

 

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει ότι «στο προγραμματικό πεδίο ο ΣΥΡΙΖΑ υπερέχει εμφατικά με τις θέσεις του για τη δίκαιη, βιώσιμη και συμπεριληπτική ανάπτυξη που θα δημιουργήσει νέες αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας, για την αύξηση των μισθών και την ρύθμιση της αγοράς εργασίας, για τις στοχευμένες φοροελαφρύνσεις». Είναι ένα πρόγραμμα, τονίζει, που «έρχεται σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της ΝΔ που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδήγησαν στη χώρα στη χρεοκοπία». Σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει «ως παρακαταθήκη όσα πετύχαμε για να μπορέσει η χώρα να είναι ξανά σε θέση με ασφάλεια να οργανώσει την επόμενη μέρα», ότι «το ερώτημα των εκλογών αφορά κυρίως το μετά» και πως ως προς αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει να καταθέσει ένα «πολύ καλά ιεραρχημένο και επεξεργασμένο σχέδιο» του.

 

Υπογραμμίζει ότι απέναντι είναι η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης «που δεν γεννήθηκαν χθες» και που -«αυτό ισχύει και για το ΠΑΣΟΚ»-, «δημιούργησαν τεράστια ελλείμματα, αργότερα βύθισαν την οικονομία στην ύφεση και την ανθρωπιστική κρίση, διέλυσαν τον παραγωγικό ιστό της, οδήγησαν τους νέους σε μαζική μετανάστευση» και ετοιμάζονται για «επιστροφή στις πολιτικές του ΔΝΤ».

 

Αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός θα είναι το κεντρικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτές τις εκλογές, για να σημειώσει ότι η πολιτική αντιπαράθεση αφορά τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που τα πρόσωπα εκφράζουν. «Ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζει το πρόσωπο της μεταμνημονιακής Ελλάδας, της Ελλάδας που έδωσε τη μάχη της σταθεροποίησης και την κέρδισε, της Ελλάδας που τώρα έχει τη δύναμη να απογειωθεί θέτοντας στο επίκεντρο της παραγωγικές και αναπτυξιακές της δυνατότητες, την εργασία και το κοινωνικό κράτος», σημειώνει.

 

Ο κ. Τζανακόπουλος λέει ότι υπέστησαν σημαντικές απώλειες ευρύτερα κοινωνικά στρώματα που ήδη είχαν τραβήξει πολλά «από τη σκληρή περίοδο 2010-14» και πως το μήνυμα της ευρωκάλπης «είναι ότι πρέπει να γίνουμε πιο τολμηροί, πιο στοχευμένοι, να μιλήσουμε περισσότερο και πιο καθαρά για το μέλλον διότι το ερώτημα της επόμενης μέρας, επικαθορίζει τα πάντα ενόψει της 7ης Ιουλίου».

 

Για τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ και εάν σε αυτές έχει περιληφθεί η μεσαία τάξη, αναφέρει ότι το σύντομο διάστημα από την έξοδο του μνημονίου «δεν μας επέτρεψε να ξεδιπλώσουμε το σύνολο του πολιτικού μας σχεδίου» και σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «είναι επείγον να αντιμετωπίσουμε με γενναίες παρεμβάσεις το ζήτημα της φορολογίας, τόσο στο επίπεδο των άμεσων φόρων όσο και των έμμεσων» και πως το σχέδιο περιλαμβάνει ένα συνδυασμό και των δύο. Επί παραδείγματι, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα ως 20.000 και η σταδιακή μείωση για τα υψηλότερα εισοδήματα, θα συνοδεύεται από τη μείωση και του ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατά 30%. Όπως, επίσης, η μείωση του φορολογικού συντελεστή των επιχειρήσεων, θα συνοδεύεται και από τη σταδιακή μείωση του ΦΠΑ.

 

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρει ότι «βεβαίως έγιναν λάθη, όπως για παράδειγμα ότι σε κάποιες περιπτώσεις οξύναμε το λόγο μας περισσότερο από όσο θα έπρεπε», προσθέτοντας ότι «αυτό ενίοτε δεν ήταν και πλήρως αδικαιολόγητο με δεδομένη μια τεράστια και ενορχηστρωμένη επίθεση που δεχόμαστε τα τελευταία 7 χρόνια και η οποία πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο», παραπέμποντας σε πρόσφατα παραδείγματα «ψεύτικου ρεπορτάζ», όπως για την ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ ή περί απουσίας του ΥΠΕΞ από το τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο λόγω δήθεν διαφωνίας, ενώ κανείς μπορεί να τον δει στα πλάνα μέσα στην αίθουσα. Σχολιάζει ότι αυτά είναι «ενδεικτικά της πραγματικής αλαζονείας, της αλαζονείας του συστήματος εξουσίας που επιχειρεί με κάθε μέσο και χωρίς καμία ηθική αναστολή να πάρει τη ρεβάνς από το ΣΥΡΙΖΑ», σημειώνοντας ότι αυτή η πρακτική «εκφυλισμού της Δημοκρατίας» είναι «ίδιον άλλης παράταξης και όχι του ΣΥΡΙΖΑ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ