today-is-a-good-day
14.7 C
Athens

Υπέροχο θερινό σινεμά με θέα στην ταράτσα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Τα θερινά σινεμά άνοιξαν ήδη. Το “Σινεμά με θέα” όμως, το…ψηλότερο σινεμά -στην ταράτσα του νέου κτιρίου του Μεγάρου Μουσικής και δίπλα στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου- αργεί, αλλά υπόσχεται να…αποζημιώσει του πιστούς θεατές του για πέμπτη συνεχή χρονιά. Είναι και θερινό, και ανοιχτό, και με θέα, και θαρρείς …εν πλω, και οικονομικό (με εισιτήριο 5 ευρώ) και με εξασφαλισμένη την ποιότητα των προβαλλόμενων ταινιών, καθώς οι προβολές του γίνονται με τη σύμπραξη των δυο κορυφαίων πολιτιστικών θεσμών της πόλης (του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης). Οι φετινές προβολές ξεκινούν την επόμενη Δευτέρα 10 Ιουνίου και θα διαρκέσουν ως τις 18 Ιουλίου, ενώ η δεύτερη “σεζόν” των προβολών συνεχίζεται από τις 26 Αυγούστου ως τις 19 Σεπτεμβρίου. Συνολικά θα προβληθούν (κάθε Δευτέρα και Τρίτη μία ταινία και άλλη μία κάθε Τετάρτη και Πέμπτη) 20 ταινίες πρόσφατης παραγωγής.

Η έναρξη γίνεται τη Δευτέρα 10 Ιουνίου με την προβολή της έγχρωμης ταινίας “Χοντρός και Λιγνός- Stan & Ollie”, παραγωγής του 2018 σε σκηνοθεσία του Jon S. Baird και σε σενάριο του Jeff Pope: με τη χρυσή εποχή τους ως βασιλιάδες της κωμωδίας στο Χόλιγουντ να ανήκει στο παρελθόν, οι εμβληματικοί Σταν και Όλι περιοδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να δώσουν νέα πνοή στην καριέρα τους. Μετά από μία συγκρατημένη αρχή, αυτή η κωμική δύναμη της φύσης συγκεντρώνει ορδές θαυμαστών, καινούριων και παλιών, που γοητεύονται από τις ξεκαρδιστικές ερμηνείες των δύο θρύλων. Όμως, καθώς η περιοδεία πλησιάζει στο μεγάλο φινάλε, το δίδυμο αντιμετωπίζει απειλητικά φαντάσματα του κοινού παρελθόντος. Οι δύο άντρες, που νιώθουν ότι το κύκνειο άσμα πλησιάζει, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά πόση αγάπη τρέφει ο ένας για τον άλλον.

Το πλήρες πρόγραμμα των προβολών στο : www.filmfestival.gr .Η ηλεκτρονική προπώληση εισιτηρίων για τις ταινίες του «Σινεμά με Θέα» έχει ξεκινήσει μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης στη διεύθυνση www.tch.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ