today-is-a-good-day
19 C
Athens

Θ. Φωτίου: Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα είναι αναστρέψιμο

Την εκτίμηση ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι αναστρέψιμο εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό RealFm 97,8, σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η κ. Φωτίου διαπίστωσε ότι η ενίσχυση της ΝΔ είναι μεγάλη. «Το αποτέλεσμα είναι κατώτερο των προσδοκιών μας και, γι’ αυτό και προκηρύξαμε τις πρόωρες εκλογές, που σημαίνει ότι σεβόμαστε το μήνυμα του λαού» είπε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναλύοντας περαιτέρω το εκλογικό αποτέλεσμα, η κ. Φωτίου σημείωσε: «Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ πήρε περίπου 1,5 εκατομμύριο ψήφους, σχεδόν όσο και στις ευρωεκλογές του 2014, ενώ η ΝΔ πήρε σχεδόν, όσους ψήφισαν τον Γενάρη του 2015. Άρα, ο αγώνας μας είναι να καταφέρουμε να πείσουμε, όσους καταρχήν δεν πήγαν να ψηφίσουν, ενώ μας είχαν ψηφίσει στις εκλογές του Γενάρη του 2015 ή επέλεξαν να στείλουν σε εμάς μήνυμα δυσαρέσκειας και κριτικής, αλλά δεν θέλουν επ’ ουδενί να κυβερνήσει ο Μητσοτάκης τη χώρα. Άρα, έχουμε μία δεξαμενή, πιστεύουμε πολύ μεγάλη, την οποία πρέπει να συσπειρώσουμε και να προχωρήσουμε».

Σε ερώτηση σχετικά με το τι έφταιξε και ήρθε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης απάντησε, μεταξύ άλλων: «Πιστεύω ότι το κυρίαρχο είναι ότι δεν “επικοινωνήσαμε” το πρόγραμμα ενός σημαντικού παραγωγικού μέλλοντος για όλους. Το δεύτερο σημείο νομίζω είναι ότι αντιμετωπίσαμε έναν ιδιότυπο πόλεμο προπαγάνδας με fake news και λάσπη. Εμείς δεν θα μπορούσαμε ποτέ να βγούμε νικητές σε έναν τέτοιο άθλιο πόλεμο. Αυτό αντιμετωπιζόταν μόνο με ισχυρή οργανωτική δύναμη των μελών και φίλων μας που δεν είχαμε, γιατί είχαμε αποσυσπειρωθεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ